Foto portada: escales de baixada a l'estació 'Plaça Major'. Autor: David B.

El Parlament demana millorar els accessos a les noves estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat

La comissió de Territori del Parlament de Catalunya reclama per unanimitat al govern de la Generalitat que millora els accessos a les noves estacions ‘Can Feu / Gràcia’ i ‘Plaça Major’ dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Ho fa a proposta del PSC.

La inauguració de les dues noves estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) van tenir un contrapunt agredolç, ja que es va constatar com s’havien retallat accessos per reduir costos. En el cas de l’estació ‘Plaça Major’, de forma evident, no es va instal·lar un segon ascensor i el que havia de ser una escala mecànica de baixada es va tapar amb plaques metàl·liques. Quelcom similar a l’estació ‘Can Feu / Gràcia’.

Foto portada: andana de l'estació Can Feu / Gràcia, el 12 de setembre. Autor: David B.
Foto portada: andana de l’estació Can Feu / Gràcia, el 12 de setembre. Autor: David B.

Ara el Parlament, en la seva comissió de Territori, ha aprovat per unanimitat i a proposta del PSC una proposta de resolució per resoldre les mancances. El govern haurà de posar en funcionament escales mecàniques de baixada a les dues noves estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya a Sabadell (Plaça Major i Gràcia-Can Feu) i estudiar la incorporació d’un segon ascensor, segons fonts socialistes.

Els usuaris han de baixar més 150 esglaons fins a l’andana, que es troba a 25 metres de profunditat, o bé esperar a l’únic ascensor que hi ha en servei, cosa que pot generar llargues cues en moments punta”, assegura el diputat Pol Gibert. “Aquesta futura actuació permetrà als usuaris amb mobilitat reduïda o amb dificultats per moure’s poder accedir i sortir de les estacions en les mateixes condicions que qualsevol altre usuari”.

Gibert espera que pel que fa a la resta d’estacions (al carrer de Pi i Margall, la plaça d’Espanya i la Ronda Navacerrada), el calendari es compleixi i entrin en funcionament a la primavera.

Foto portada: escales de baixada a l’estació ‘Plaça Major’. Autor: David B.