Foto portada: els diputats Laura Vílchez i Joan García, al Parlament. Autor: cedida.

El Parlament insta la Generalitat a construir de forma immediata el CAP Can Llong

  • La proposta del Parlament ha estat impulsada per Ciutadans (C’s).

  • C’s critica que Junts pel Sí voti en contra i la CUP s’abstingui.

La Comissió de Salut del Parlament de Catalunya ha aprovat una proposta de resolució presentada per Ciutadans que insta al govern de la Generalitat a reprendre immediatament la construcció d’un Centre d’Atenció Primària (CAP) al barri de Can Long.

La proposta ha estat aprovada amb els vots a favor de C’s, PSC, PP i CSQEP, mentre que JxS, coalició formada per ERC i CiU, ha votat en contra i la CUP, que forma part de la Crida per Sabadell, s’ha abstingut.

El portaveu del grup municipal de C’s a l’ajuntament de Sabadell, Andrián Hernández, ha valorat aquest fet com “una gran notícia” per aquest barri. “Són molts anys de reivindicacions reclamant una cosa tan bàsica i necessària per a un barri sencer com l’assistència sanitària de proximitat”. Hernández ha lamentat que ERC i CUP “tornin a donar l’esquena a un projecte tan prioritari per als veïns de Sabadell”, com va succeir amb la proposta de C’s de Residència geriàtrica pública a Sabadell Sud (Més info: El Parlament aprova la construcció immediata de la Residència geriàtrica de Sabadell Sud).

A més, confia que no es “posin pals a les rodes del projecte des de la seva posició de privilegi en el govern de la Generalitat”.

Compromisos incomplerts

C’s recorda que, al 2011, la Conselleria de Salut es va comprometre a executar el CAP de Can Llong ja que el projecte executiu estava redactat i s’havia signat amb l’ajuntament de Sabadell el conveni de cessió dels terrenys de titularitat municipal,

Segons Hernández, “la decisió que ha pres el Parlament no fa sinó demanar a la Generalitat que compleixi amb els seus compromisos”. També ha criticat que JxSí volgués introduir una esmena per tal que el CAP es faria tan aviat com ho permetessin les disponibilitats pressupostàries “perquè això és el mateix que dir que ho faran quan  els vingui de gust”. Al seu parer, si hi ha voluntat política, el govern pot incloure una partida econòmica als propers pressupostos.

Finalment, el portaveu de C’s ha defensat que la Generalitat comenci a treballar immediatament en la “redacció d’un calendari d’execució del projecte assumible que permeti inaugurar el CAP de Can Llong el més aviat possible”.

Foto portada: els diputats Laura Vílchez i Joan García, al Parlament. Autor: cedida.