Beltran, Rossinyol i Renom. Autor. A. Pujadas.

El PDeCAT creu que la reforma del Centre s’hauria de fixar en “reduir la contaminació i dignificar el barri”

El PDeCAT creu que el govern no ha treballat prou la proposta de reforma de la mobilitat del Centre per aquest any 2017 i el 2018. Lamenten que la proposta “només parla de restringir la mobilitat dels cotxes i crear una xarxa de bicicletes”.

Els regidors del Partit Demòcrata han presentat aquest divendres les seves propostes de millora per a la mobilitat del Centre. Consideren que actualment hi ha dos problemes: un de contaminació i un altre de dignificació del barri.

El portaveu municipal del PDeCAT, Carles Rossinyol, assegura que totes les mesures de millora del barri haurien d’anar encaminades a solucionar aquestes dues problemàtiques. Per a aconseguir-ho, creu que s’ha de fer un pla de dinamització del Centre i un estudi de mobilitat. En els dos casos, el regidor assegura que a hores d’ara no s’han fet.

Per Rossinyol, la reducció de la contaminació passa per apostar per la mobilitat elèctrica. D’altra banda, per a dignificar el Centre, el portaveu assegura que s’han de crear “espais verds, lúdics i culturals especialment en les zones afectades per totes les restriccions de mobilitat”. Aquestes accions, segons el membre del PDeCAT, s’haurien de fer de manera coordinada, sense deixar passar un impàs de temps entre implementar una cosa i una altra perquè els comerços i els veïns es vegin el menys afectats possible.

Rossinyol: “s’ha de garantir mobilitat per a tothom”

Carles Rossinyol assegura que des de l’Ajuntament “s”ha de garantir la mobilitat per a tothom”. El regidor del PDeCAT denuncia que “de l’únic que parlen [al govern] és de treure els cotxes de la ciutat i de fer carrils bici”. El regidor Josep Beltran afegeix que el pla que s’ha presentat actualment està fet “a la carta dels seus votants”, els del govern quadripartit, considera. Rossinyol assegura que Sabadell hauria de tenir un sistema de bicicletes públiques; que al pla de mobilitat no es parla dels aparcaments de motos i els llocs de càrrega i descàrrega, “un tema que va in crescendo amb la compra per internet”, entre altres. El PDeCAT presentarà aquestes propostes en el proper ple en forma de moció.

Foto portada: Beltran, Rossinyol i Renom, aquest divendres. Autor: A. Pujadas.