Foto portada: pintada a l'IES Ribot i Serra, a Campoamor. Aquest dijous estava ja esborrada. Font: @sccensenymanent via Twitter.

El PP demana que no s’utilitzin els instituts per transmetre idees polítiques

El Partit Popular denuncia que aquests dies s’estan donant informacions i comunicats als escolars que transmeten idees polítiques. Gesa es refereix especialment a propaganda sobre la vaga educativa convocada aquests 27 i 28 de setembre pel Sindicat d’Estudiants.

Segons el portaveu municipal del PP, Esteban Gesa, un número “considerable” de pares i mares de diferents escoles de Sabadell s’han queixat que s’està fent arribant a infants i adolescents missatges propagandístics favorables a la vaga educativa convocada en suport al referèndum de l’1 d’octubre.

Exigim que no s’aprofiti l’estada dels alumnes en un centre educatiu per a la transmissió d’uns valors o unes idees que només són compartides i defensades per uns determinats partits polítics i unes determinades entitats. És a dir que no són les compartides per tots els ciutadans i ciutadanes i que no estan recollides en les lleis bàsiques, que en Catalunya són l’Estatut i la Constitució”, diu Gesa.

El portaveu popular demana que a les escoles i instituts no hi hagi banderes, símbols, manifestos, informacions o propaganda d’un determinant pensament polític. “Només les que corresponen a institucions comunes” per evitar que es fragmenti la societat dins dels centres educatius i la societat catalana en general. Gesa ha posat en coneixement les queixes del regidor d’Educació, Joan Berlanga.

Foto portada: pintada a l’IES Ribot i Serra, a Campoamor. Aquest dijous estava ja esborrada. Font: @sccensenymanent via Twitter.