Pensions PSC

El PSC porta el debat de les pensions a Sabadell

El PSC ha organitzat aquest dilluns un debat per analitzar la situació de les pensions i quin pot ser el seu futur amb la diputada socialista i portaveu al Pacte de Toledo, Mercè Perea.

Per fer previsions de cara al futur, “que no afecta només als pensionistes actuals sinó als joves”, Perea ha explicat la situació actual de les pensions i del Pacte de Toledo. La diputada socialista ha parlat de la reforma que va fer el Partit Popular al 2013 que, segons ella, “pot fer que hi hagi una baixada de les pensions als nous pensionistes” i ha provocat un dèficit de gairebé 20.000 milions d’euros.
Per revertir les polítiques del PP, Perea proposa augmentar els salaris per revitalitzar el mercat laboral i aplicar una sèrie de mesures per reduir el dèficit de 20.000 milions d’euros. Perea ha explicat de manera senzilla però detallada quines són aquestes propostes socialistes perquè tothom les entengués i ha remarcat la importància dels pensionistes.

Crítiques a PP i Ciutadans

Perea s’ha mostrat molt crítica amb les actuacions que ha fet el PP respecte a les pensions i, en general, a tota la política la voltant de la seguretat social, però també hi ha hagut dures crítiques cap a Ciutadans, a qui acusa de bloquejar el canvi de la reforma del 2013.

“Els pressupostos d’enguany han incrementat un 36 per cent la despesa en defensa, tot són prioritats i la nostra són les pensions”, ha dit la diputada socialista, que ha volgut remarcar que “aquesta guerra és molt complicada i la gent no és conscient del que s’hi està jugant, però si no lluiten ens trobarem en què d’aquí quatre dies hauran donat aquests diners a algú altre”.

Després de les explicacions de Perea s’ha obert un torn de paraula per a què els assistents poguessin exposar els seus dubtes sobre aquesta qüestió.

Foto portada: Perea, durant el debat a la seu del PSC. Autor: Lídia Arderiu