Maties Serracant. Autor: David B.

El quatripartit se la juga aquest 2018

Després de dos anys i mig de gestió, i a la recta final ja del mandat, el govern de la ciutat esmenta que aquest 2018 serà clau per veure els resultats de la seva acció de govern. 

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha explicat aquest divendres les línies del pressupost municipal d’aquest any, inaugurant les presentacions sectorials del pressupost que es faran en els propers dies.

I en aquest sentit, assegura que aquest any serà clau per veure l’acció de govern: s’acabaran alguns projectes, com la masia de Ca n’Oriac, la plaça del Vapor Cusidó (Creu Alta) i la plaça d’Espanya. S’ha de concretar abans que acabi l’any el projecte del Parc del Nord i iniciar el Parc de les Aigües. Serracant ha anunciat que s’aposta per connectar els parcs urbans i naturals de la ciutat en un projecte anomenat La ciutat dels parcs.

Vapor Cusidó
l’antic Vapor Cusidó serà una plaça aquest any. Autor: David B.

El 2018 serà clau en l’execució dels fons del projecte de l’estratègia DUSI, finançats al 50 per cent per fons comunitaris. Es preveu una inversió de 9,5 milions. Caldria veure els fruits del Pla d’Inversions aprovat l’any passat a compte del superàvit. Així la renovació de la flota de la TUS ha de fer un pas endavant aquest any, com la reforma del mercat de Campoamor o el pla de mobilitat al Centre.

Campus de la UAB a Sabadell, fa un temps. Autor: J.d.A.
Campus de la UAB a Sabadell, fa un temps. Autor: J.d.A.

Serracant manté que la tasca de l’actual govern necessitarà més d’un mandat, ja que està basada en “projectes de planificació”. En aquesta línia, esmenta que es pot potenciar la presència universitària a Sabadell, consolidant el campus de la UAB (a Covadonga), ampliant els estudis universitaris a Sabadell. Hi ha converses amb la UAB en aquest sentit. Es volen potenciar les relacions amb la UPC o la Universitat Ramon Llull. També s’aposta per una Àrea Metropolitana del Vallès entre els ajuntaments de l’entorn.

“Els diners, al carrer”

La recuperació econòmica ha permès que el pressupost creixi. Entre 2016 i 2018 ho haurà fet un 18 per cent. L’endeutament està en un “nivell òptim”, poc per sobre del 50 per cent del pressupost. La xifra permet incrementar la despesa pública ja que “els diners han d’estar al carrer”, diu Serracant. L’atur registrat està a nivells pre-crisi, de 2008, malgrat la temporalitat. “Estem en la bona línia”, manté l’alcalde.

L’Ajuntament vol potenciar les relacions amb el teixit social de la ciutat, a través de la regidoria d’Intervenció Comunitària. I s’estan analitzant fins a 14 serveis a través de la nova regidoria de Serveis Municipals, per tal d’optimitzar-los.

Foto portada: Serracant, fa uns dies. Autor: David B.