Foto portada: el portaveu d'ERC i tinent d'alcalde, Juli Fernàndez. Autor: David B.

El rei no serà ‘non’ grat a Sabadell… però l’estelada sí serà al balcó el 14 d’abril

Mocions entrellaçades aquest dijous al ple. Mentre ERC, la Crida i CiU no han aconseguit el seu intent de declarar Felip VI com a persona non grata, els republicans sí han aconseguir seduïr els socis de govern no independentistes per penjar l’estelada al balcó de l’Ajuntament el 14 d’abril, acompanyant la bandera tricolor.

Les mocions s’han debatut una rere l’altra, i gairebé amb visió de conjunt. Per un costat, els partits independentistes no han quedat lluny de declarar a Felip VI com a persona non grata a Sabadell i retirar el seu retrat de la sala de plens. Ho proposaven Esquerra i la Crida, i s’hi han sumat tres regidors de CiU i el no adscrit Lluis Monge. 12 vots a favor. S’hi han abstingut Toni Font (del grup de CiU) i el no adscrit Carles Bosch. En contra: Unitat pel Canvi (4), PSC (3), Ciutadans (3), Guanyem (2) i PP (1). Total: 13 vots. Per tant, Felip VI, a diferència del delegat de govern espanyol Enric Millo, no serà persona non grata a Sabadell.
Per altra banda, Unitat pel Canvi i Guanyem han portat una moció per penjar la bandera republicana al balcó de l’Ajuntament el 14 d’abril entre altres mesures, com demanar que s’acabi la inviolabilitat del rei o altres. Però, no sense certa sorpresa d’alguns regidors perquè a més el punt no estava en la documentació entregada segons ha dit el socialista Cristian Sánchez, el republicà Juli Fernàndez ha anunciat que ells s’afegien amb la moció amb una única condició: que totes les banderes republicanes onegin al balcó consistorial el proper 14 d’abril. És a dir, que l’estelada acompanyi la tricolor per commemorar el 87è aniversari de la proclamació de la Segona República espanyola. Vist el caire del que s’havia d’aprovar, el PSC ha votat en contra, com també Cs i PP. Però ha sortit endavant clarament amb els vots del govern, CiU i els no adscrits.

Foto portada: el portaveu d’ERC i tinent d’alcalde, Juli Fernàndez. Autor: David B.