Xavi Bundó

Bundó, sobre el debat: “depenem dels candidats, si volen fer un míting o bé ser útils”

El moderador del darrer debat electoral d’aquesta campanya electoral, Xavi Bundó, avisa que el resultat del debat d’aquest dijous, el darrer de la campanya, “depèn de la voluntat que tinguin els candidats, si volen fer un míting o debatre i ser útils als ciutadans”. Bundó ha avançat el format del debat en una entrevista al programa Al Matí de Ràdio Sabadell aquest matí. 

Bundó, director del programa Via lliure de Rac-1, assegura que una de les complexitats de la ciutat de Sabadell és que “hi ha moltes forces polítiques que faran imprescindibles els pactes”. Alerta que “malgrat que és un signe dels temps fins i tot és difícil pels electors saber qui es presenta i que representa cada espai. No és positiu ni per la ciutat ni pels país que determinades llistes apareguin, provoquin alteracions i sovint la gent no sap ben bé a qui vota”.

El debat començarà a les 19 hores i es podrà seguir tant per Ràdio Sabadell com per Mola TV i en streaming per iSabadell i Nació Sabadell. Bundó avisa que el debat tindrà grans blocs apostant per “l’autogestió”. Així serà especialment en el primer i principal bloc del debat.

“El primer gran bloc, de ciutat, serà un gran contenidor de temes de ciutat sense apriorismes on els candidats podran introduir aquells aspectes que considerin més importants”. Bundó avisa els candidats que l’èxit i la utilitat del debat està a les seves mans: “depenem de la voluntat que tinguin, si vol fer cadascú un míting o bé si volen debatre i fer una feina útil a la ciutadania. Depenem d’ells”.

El segon bloc del debat tractarà sobre les temàtiques nacionals i el paper que ha de tenir l’Ajuntament en el procés sobiranista. “El debat nacional hi ha de ser perquè en funció dels debats nacionals arribaran a acords o no arribaran a acords també a Sabadell”, assegura Bundó. El tercer bloc tractarà sobre els possibles pactes, amb la voluntat d’aclarir a la ciutadania les possibles combinacions abans d’agafar la papereta el proper diumenge: “amb vuit partits o fins i tot nou com diu una enquesta serà imprescindible pactar i serà imprescindible pactar entre més de dos partits. Per tant, serà un espai central”

El debat començarà a les 19 hores des del centre cívic de Can Rull, amb un centenar i escaig de localitats per a públic, i serà retransmès per Ràdio Sabadell i televisió per Mola TV, iSabadell i Nació Sabadell.

Foto portada: Xavi Bundó, en una imatge d’arxiu. Autor: cedida.