Farrés i Morell

Així és el govern Farrés

  • Pol Gibert, tinent d’alcaldessa de Presidència i responsable de projectes estratègics. 
  • Funcions importants per a Mar Molina (Urbanisme) i Montse González (Economia i Serveis Centrals).

El regidor i diputat al Parlament Pol Gibert serà la mà dreta de l’alcaldessa Marta Farrés al seu govern. Gibert serà el primer tinent d’alcaldessa i responsable de Presidència, a més del programa Sabadell 2030 i regidor de Transparència. Marta Morell, de Podemos, serà la segona tinent d’alcaldessa, Jesús Rodríguez el tercer i Montse González la quarta. Un govern amb més dones que homes i amb objectius a curt, mig i llarg termini. 

L’alcaldessa Farrés ha presentat aquest dilluns al migdia al seu govern, 48 hores després de la seva proclamació com a alcaldessa. Farrés ha assegurat que “el govern vol treballar des del primer dia perquè no en volem desperdiciar ni un”. El govern tindrà quatre tinences d’alcaldessa, com el quatripartit anterior, però amb una nova estructura.

Presidència, drets socials i govern obert

El primer tinent d’alcaldessa serà Pol Gibert, qui serà responsable de Presidència, i per tant, mà dreta de Farrés i tindrà dues regidories: el programa Sabadell 2030, amb els grans plans estratègics sobre la taula (rondes, Aeroport, Gran Via, universitat), i també responsable de Transparència. A l’àrea de Gibert hi haurà sis regidors amb les seves pròpies responsabilitats. El més destacat serà Eloi Cortés, qui serà regidor d’Acció Social i també d’Habitatge, com ho va ser en el seu dia l’ara alcaldessa (el govern posterior va separar les regidories). Sònia Sada serà regidora de Salut i de Cicles de Vida.

Com previsible, Carles de la Rosa serà el regidor de Cultura, Laura Reyes la responsable d’Esports i Manuel Robles, regidor d’Educació. Els tres han tingut vincles anteriors amb els seus camps ara de govern.

Feminisme, benestar animal i participació

La segona àrea del govern Farrés estarà comandada per la tinenta d’alcaldessa Marta Morell, amb tot un paquet de responsabilitats amb les que Podemos se sent còmode: Feminisme, Drets Civils, Joventut, Cooperació, Nova Ciutadania, Memòria Històrica, Benestar Animal i Participació.
“És un bon començament fer que tothom se senti còmode amb les seves àrees de govern”, ha dit Marta Morell que en clau de programa sí ha avançat que “cal buscar una opció d’oci pels nostres joves” o “explicar la història de Sabadell més enllà del nomenclàtor”. Finalment en quant a participació ha assegurat que “volem escurçar la distància entre l’Ajuntament i la ciutadania” i ha animat les entitats a ser actives.

Cohesió territorial, desenvolupament urbà, seguretat i civisme

Jesús Rodríguez, vinculat al sindicat UGT, serà el tercer tinent d’alcaldessa. Serà responsable de dues regidories: Seguretat i Civisme (Policia Municipal) i Cohesió Territorial (manteniments, obres públiques, neteja viària, recollida de residus, mobilitat, trànsit i transport). Dins de l’àrea Mar Molina tindrà responsabilitats importants, ja que serà la regidora d’Urbanisme, obres d’equipaments i llicències urbanístiques en el que serà la regidoria de Desenvolupament Urbà. També serà regidora de Transició Energètica.

Desenvolupament econòmic i impuls administratiu

La quarta tinenta d’alcaldessa serà Montse González, vinculada al sector sanitari i al Parc Taulí. Serà responsable de dues regidories: Impuls administratiu i Desenvolupament Econòmic. En argot clàssic, d’Economia i Serveis Centrals. És a dir, González serà la responsable d’aprovar el pressupost municipal. Entre les seves competències hi haurà l’organització administrativa, tecnologia, el Pla de transformació administrativa i ja en Desevolupament Econòmic les competències en formació, ocupació, dinamització empresarial, impuls a la indústria i innovació i recerca. González tindrà una segona regidora a l’àrea. Serà Sònia Sada, que a més de portar Salut i Cicles de Vida, serà la responsable també de Comerç, Consum i Turisme.

Primera reunió de govern

Tant Marta Farrés com Marta Morell s’han esmerçat a dir que el govern serà un. “Venim a treballar des del primer dia. Els regidors tenen tota la meva confiança per transformar la ciutat i també per passar-ho bé perquè no hi ha cosa més maca que treballar per la ciutat”, ha assegurat l’alcaldessa. Clucada d’ull al personal municipal: “seran els nostres aliats i volem que vinguin a treballar per transformar la ciutat i gaudir també”.

El govern farà la seva primera trobada aquest dilluns a les 13.30 hores, amb imatge davant dels mitjans.

Foto portada: Gibert, Farrés i Morell. Autor: J.d.A.