Foto portada: els regidors electes Laura Casado, Adrián Hernández i José Luis Fernández, aquest matí. Autor: J.d.A.

Cs arrencarà mandat des de l’oposició i sense cap “vincle” amb els socialistes

Els tres regidors de Ciutadans a l’Ajuntament votaran el seu candidat Adrián Hernández en el ple d’investidura i començaran el mandat des de l’oposició. El partit taronja no ha tingut èxit en les seves ofertes al PSC i faran “oposició sense cap vincle ni compromís amb els socialistes”, ha apuntat Hernández aquest matí en roda de premsa. 

Ciutadans va obtenir tres regidors a les urnes el passat 26 de maig sent la quarta força política més votada. Han ofert inicialment un pacte d’estabilitat als socialistes i finalment un acord d’investidura. Mai un acord per entrar al govern, com sí farà Podemos. Però Hernández sosté que els socialistes els han traslladat que “són un partit més” i han evitat un acostament a Ciutadans després del 26-M.

De fet, excepte una breu conversa de cafè, la primera reunió entre els dos partits no es va produir fins el passat dimecres 12 de juny. Allà Ciutadans va oferir els seus tres vots per investir Farrés a canvi de sis mesures: un pla d’inversió per als polígons industrials, un pla de xoc als barris o un pla de xoc a la Policia Municipal. També per garantir la neutralitat de l’espai públic des del primer moment, congelar l’IBI durant quatre anys i el compromís que els càrrecs públics dimiteixin si són investigats per corrupció en el mateix moment que són imputats.
Segons Hernández, el primer secretari del PSC, Pol Gibert, els va fer arribar aquest dijous a la tarda que no els calen els vots de Cs i reserves en els tres darrers punts. No es volen comprometre a congelar la pressió fiscal, l’acord signat contra la corrupció entre socialistes i podemites concreta el moment de dimitir a l’obertura de judici (des de la imputació a l’obertura de judici poden passar dos anys, diu Hernández) i els taronges creuen que “fins l’estiu no hi haurà la retirada de la pancarta” de l’Ajuntament.

Manca de voluntat del PSC

Per tot plegat, Ciutadans no veu cap tipus de vincle amb el PSC per manca de voluntat dels socialistes. I aquest dissabte tant Adrián Hernández com la nova regidora Laura Casado com José Luis Fernández votaran el seu propi candidat.

De fet, Hernández critica el caràcter “excloent i sectari” del nou executiu del PSC i Podem, ja que els liles no volen arribar a cap tipus d’acord en el dia a dia amb Junts per Sabadell ni Cs i els socialistes exclouen la Crida per Sabadell. “Si seguim aquests raonaments, sembla que només vulguin parlar amb Esquerra Republicana, que casualment és el partit que més està alçant la veu contra PSC i Podemos aquests dies”, apunta el regidor, coneixedor però que el mandat serà llarg i “les matemàtiques s’acabaran imposant”.

Farrés té garantida l’alcaldia perquè no hi ha candidat amb 14 suports

De tota manera, Marta Farrés té garantit ser escollida alcaldessa, ja que no hi ha cap majoria alternativa que sumi 14 vots a favor. Ella, amb els seus 11 vots, 10 del PSC i el vot de Podemos, serà investida en virtut d’haver estat la llista més votada a les urnes. Juli Fernàndez tindrà un mínim de 10 vots (Esquerra més Crida). Adrián Hernández tindrà tres vots (els seus). I només falta per saber què faran els tres regidors de Junts per Sabadell, la cinquena força municipal més votada.

Foto portada: els regidors electes Laura Casado, Adrián Hernández i José Luis Fernández, aquest matí. Autor: J.d.A.