Foto portada: un moment de l'assemblea. Autor: @joves_sbdencomu via Twitter.

Els Comuns acceleren per fer la llista del 2019

Els Comuns acceleren la configuració de la seva candidatura a les municipals. Aquest dissabte l’assemblea d’En Comú Podem Sabadell ha aprovat escollir els primers 10 membres de les llistes el proper 22 de desembre. 

Un centenar llarg de persones s’han aplegat al centre cívic de Sol i Padrís per accelerar la configuració de la candidatura de confluència que en principi haurien de formar ICV, EUiA i Podem. Tal i com s’ha aprovat, el 22 de desembre s’escollirà en assemblea la llista per a les municipals, en grups de 10 candidats.

No obstant, tota l’operació té alguns interrogants. D’entrada, els principals dirigents de Podem no han assistit a l’assemblea. La secretària general de Podem, Marta Morell, ja va dir que no parlarien de llistes ni del mètode per decidir-les fins que no acabés el seu propi procés intern, que arriba a la fi aquests dies. No hi haurà sorpreses perquè ella és l’única candidata.

L’actual portaveu d’Unitat pel Canvi, Joan Berlanga (ICV), vol ser l’alcaldable dels comuns l’any vinent. Per a la mateixa posició també opta Marta Morell. Mentre els més propers a Berlanga aposten per una llista de confluència liderada pel seu candidat, la direcció local de Podem vol una coalició a l’ús, liderada per la seva secretària general. Les posicions estan enconades.

Foto portada: un moment de l’assemblea. Autor: @joves_sbdencomu via Twitter.