Els ‘comuns’ van agafant forma a Sabadell

El projecte municipal dels ‘comuns’ va agafant forma a Sabadell, a falta de vuit mesos per a les eleccions municipals. El grup motor, format per militants de Podem, ICV i EUiA, celebrarà la segona assemblea a Sabadell el proper 4 d’octubre. En Comú Podem guanya força com a marca electoral.

Entre l’ordre del dia, hi ha la metodologia per fer el programa electoral de les municipals o el nom de la llista. En principi, la proposta del grup motor serà En Comú Podem, com a les generals que van guanyar a Sabadell de desembre de 2015 i juny de 2016.
El coordinador d’ICV, Josep López, sosté que el programa sortirà de trobades obertes i posa en valor la tasca duta a terme pel grup municipal d’Unitat pel Canvi. Per la seva part, Marta Morell, secretària general de Podem, assegura que cal “bastir un projecte guanyador cridant a formar-hi part a tota la ciutadania”. Finalment, Alícia València (EUiA) insisteix en la “transformació social i la radicalitat democràtica” de la nova formació.

La llista, amb primàries

Els membres dels ‘comuns’ destaquen que tenen una àmplia presència territorial a tots els barris de la ciutat, i ho corroboren com un dels seus elements identificatius. La candidatura de cara a les municipals de 2019 es farà a través d’un procés de primàries.

Foto portada: foto de família a la plaça del Doctor Robert. Autor: cedida.