Marta Farrés. Autor: David B.

Farrés fa el pas per ser la candidata socialista

  • Farrés es presentarà a les primàries de l’agrupació socialista de Sabadell. 
  • “Sabadell necessita ara una dona alcaldessa d’esquerres; només això ja és transformador”. 

L’exregidora Marta Farrés es presentarà a les eleccions primàries, no convocades encara, de l’agrupació local del PSC per ser la candidata del partit a les municipals de 2019. Així ho ha avançat en primícia a iSabadell. “Sabadell necessita ara una dona alcaldessa d’esquerres”, ha assegurat. 

Després d’un temps de reflexió, Marta Farrés ha anunciat que vol ser l’alcaldable del PSC per al 2019, on els socialistes aspiren a recuperar l’alcaldia després de quatre anys. Farrés vol tornar a la política municipal.

“En tinc moltes ganes i crec que Sabadell com a ciutat té molts actius. Em vull revelar contra la idea que Sabadell viu una decadència i que no hi ha lideratges. Hi ha una generació de gent formada, que hem viscut l’esplendor econòmica però que hem passat una crisi brutal, que hem tingut èxit i fracassos i ens hem adaptat però que seguim tenir ganes de transformar la realitat. Crec que el que millor garanteix el futur és tenir una dona d’esquerres a la ciutat. Només aquest element ja és transformador”.

Parlant sobre l’actual govern, l’exregidora assegura que l’actual govern ha estat “decebedor” i creu que “la ciutat és molt més que tot això”. “Pensava que farien molts canvis i algunes coses bones però ha estat tota una desil·lusió”, insisteix.

Marta Farrés

Farrés és llicenciada en Ciències Polítiques per la UAB i va entrar com a regidora al ple a meitats de la dècada passada, estant-s’hi fins el 2015. Va ser regidora dels alcaldes Manuel Bustos i Juan Carlos Sánchez. Haver format part d’aquells governs “és un actiu claríssim perquè es van fer coses molt bones: biblioteques, escoles bressol, infraestructures als barris i una mirada a tota la ciutat; no fèiem res pensant en una zona de la ciutat”.

Un any abans de les eleccions municipals va intentar ser la cap de llista del PSC però va perdre les primàries davant de Josep Ayuso. Quan va acabar el mandat, va deixar la política municipal, va entrar al sector privat un temps (“necessitava marxar en aquell moment”), i des de fa uns mesos és assessora del grup socialista a la Diputació. A partir del juny vinent, vol ser la primera alcaldessa de la història de Sabadell.

Foto portada: Farrés, al Racó del Campanar. Autor: David B.