Podemos

L’assemblea de Podemos dona llum verda a l’alcaldia de Farrés

  • Suport majoritari (87 per cent) a l’acord Farrés-Morell per un govern “feminista i progressista”. 
  • El partit lila suspèn de militància una trentena llarga de crítics poc abans de l’assemblea. 

Els adherits de Podemos, no sense polèmica, han donat majoritària llum verda a l’acord entre el partit lila i el PSC que desencalla la investidura de Marta Farrés com alcaldessa. Els militants de Podemos que van formar part de Sabadell en Comú i d’Ara Sabadell han estat suspesos de militància minuts abans de l’assemblea ciutadana i no han pogut participar de la votació.  

Ratificar els acords de coalició per assemblea és obligació estatutària a Podemos. L’assemblea es va convocar aquest dimecres al vespre quan els adherits van rebre un correu electrònic convocant-los per aquest dijous a les 19.30 hores a Cal Balsach. No obstant, segons va precisar aquell dia Morell a aquest digital l’acord segellat divendres passat havia obtingut prèviament l’aprovació de la direcció local i catalana i coneixement de la direcció estatal de Podemos. Faltava però consultar les bases amb la pregunta següent: ‘Ratifiqueu l’acord entre Podem Sabadell i PSC de Sabadell per tal de formar un Govern feminista i progressista per a la nostra ciutat?’
L’assemblea ciutadana presencial, el màxim òrgan de Podem, ha arribat però amb una sorpresa: cap a les sis de la tarda un bon grapat d’adherits, una trentena llarga, han rebut la notificació que havien estat suspesos de militància pel Consell de Coordinació de Catalunya per participar a llistes que van competir contra Podem a les municipals.

En total, s’ha suspès de militància 36 adherits, que ja no han pogut entrar ni votar a l’Assemblea Ciutadana. La major part dels 25 vinculats a Ara Sabadell, la majoria del cercle Sabadell Decano, i entre ells l’exsecretari general de Podem a Sabadell, Ramon Vidal, ja no han anat a l’assemblea i s’han reunit d’urgència per valorar els passos a emprendre. Sí s’han presentat a l’assemblea la desena de podemites vinculats a Sabadell en Comú, que no han pogut entrar. Tant un sector com l’altre denuncien una purga i una mostra de revengisme polític de Marta Morell amb els seus crítics.

87 per cent a favor del govern bipartit

Un cop a la sala d’actes del centre cívic, sense mitjans de comunicació, la votació ha sortit endavant de forma aclaparadora. 53 vots a favor (87 per cent), sis abstencions (10 per cent) i només dos vots en contra (el 3 per cent).

Farrés serà alcaldessa

En resum, enmig de les turbulències que no abandonen el partit lila des de la seva irrupció a Sabadell ja fa cinc anys, hi haurà bipartit PSC-Podemos i Marta Farrés serà alcaldessa dissabte amb un mínim de 11 vots a favor (10 del PSC i el de Marta Morell). Esquerra i la Crida votaran per Juli Fernàndez. Falta per saber què faran els tres regidors de Ciutadans i els tres de Junts per Sabadell. Sabadell per la Independència ha recordat de nou aquest dijous que els juntaires es van comprometre a donar suport a la llista independentista més votada i per tant demanen els de Ciuró que votin Juli Fernàndez, que tindria així 13 vots favorables, guanyaria en vots positius a Farrés i quedaria només a un de ser alcalde. Justament el de Podemos.

En tot cas, però, facin el que facin tant Cs com Junts la socialista Farrés té garantit ser la primera alcaldessa de la història de Sabadell només amb el vot favorable de Podemos, validat aquest dijous pels adherits que han pogut votar.

Foto portada: un moment de l’assemblea ciutadana, aquest dijous. Autor: @podem_sbd via Twitter.