Foto portada: el cap de llista de Sabadell en Comú, Joan Berlanga, al centre cívic de Sant Oleguer. Autor: cedida.

Sabadell en Comú: ni Farrés, filla política de Bustos, ni Fernàndez, que incompleix els pactes

Acte central per a Sabadell en Comú, amb l’assistència d’Ernest Urtasun, cap de llista d’Unides Podem canviar Europa a les eleccions europees. S’ha celebrat al centre cívic de Sant Oleguer, a Sol i Padrís. Berlanga assegura que Sabadell es mereix més que tenir una filla política de Bustos a l’alcaldia o un alcalde que incompleix els pactes de govern. 

Urtasun ha reclamat el vot per l’esquerra alternativa amb la finalitat d’aturar l’extrema dreta que “ahir es reunia a Milà”. L’ecosocialista vol “recuperar el somni europeu” de drets, justícia social i solidaritat, dins el grup verd, que vol frenar els fons voltor, lluitar contra el canvi climàtic i plantar cara a la precarietat.

A escala local intervenció de l’alcaldable Joan Berlanga. Ha titllat d’irresponsable plantejar les eleccions entre República o 155, és a dir, posant els blocs identitaris al capdavant. “Les eleccions van de governar Sabadell i si l’any 2015 vam estar a punt de guanyar, ara ho podem fer”, sosté Berlanga. “No és més d’esquerres el que crida, és més d’esquerres el que més canvia la realitat al servei dels interessos de les classes populars. Animo a la gent d’esquerres que s’informi bé, qui voti a ull a partir de vídeos o performances es pot equivocar”.

Ni Farrés ni Fernàndez

Berlanga manté que “Sabadell no es mereix una alcaldessa filla política de Manuel Bustos, ni un alcalde que per ambició no respecta els pactes i que prioritza el procés i subordina els interessos de la ciutat als de les conselleries del seu partit a la Generalitat”.  Per tot plegat creu que ells són “l’esquerra que suma”, representa tots els barris i té centralitat i habilitat política per liderar acords. Es postulen com el vot útil d’esquerres.
L’exregidor Josep López, coordinador d’ICV a Sabadell, ha assegurat que Sabadell en Comú és “l’única” candidatura d’esquerres que suma i garantia d’avançar en “justícia social”. Recorda que en aquests comicis no hi ha cap familiar de l’exalcalde Antoni Farrés, tot considerant que el cartell electoral de Marta Farrés genera “confusió” de forma deliberada.

Foto portada: el cap de llista de Sabadell en Comú, Joan Berlanga, al centre cívic de Sant Oleguer. Autor: cedida.