Els canvis a ‘Ràdio Sabadell’ provoquen les queixes de PSC i PP

  • L’emissora acomiada els presentadors dels dos magazines: Aura Costa i Manolo Garrido.

  • PSC i PP vinculen els canvis a la “politització” de l’emissora i assenyalen el quatripartit.

Els grups municipals del PSC i del PP han criticat aquest matí, per separat, l’acomiadament de dos treballadors de Ràdio Sabadell: Aura Costa i Manolo Garrido. Josep Ayuso i Esteban Gesa coincideixen en què la ràdio municipal “està més polititzada que mai”.

Ràdio Sabadell presentarà en les properes setmanes la graella de programació per a la temporada vinent i farà públic quins canvis hi haurà en l’emissora municipal. Però ja ha trascendit que es prescindirà de dues de les cares més conegudes del mitjà en els darrers anys: la periodista Aura Costa, que conduïa el magazine matinal A bona hora, i el radiofonista Manolo Garrido, que conduïa el magazina Tarda de ràdio. Els dos acomiadaments han aixecat les crítiques de dues formacions de l’oposició: el PSC i el PP. Tant uns com altres van apostar per Manolo Garrido com a director de la ràdio municipal en el llargíssim procés de renovació de la direcció, iniciat l’any 2012 i acabat després de la formació del quatripartit d’esquerres la passada tardor.

Ayuso (PSC): “Ràdio Sabadell està més polititzada que mai”

Aquest matí i en roda de premsa el portaveu dels socialistes a Sabadell, Josep Ayuso, ha denunciat “les formes i la manca de coherència” del govern local que, segons el PSC, ja és la segona vegada que “a conseqüència de les seves accions perden la feina treballadors i treballadores de la nostra ciutat”.

Mostrem la nostra disconformitat en aquesta decisió unilateral del govern i creiem que és una fórmula més de marginació amb un objectiu clarament polític del govern de la ciutat de Sabadell. Ràdio Sabadell està més polititzada que mai, un fet que ens preocupa i que denunciem, ha sentenciat Ayuso.

Els acomiadaments de Costa i Garrido tenen “un contingut absolutament polític” segons Ayuso. El socialista ha defensat la seva vàlua, experiència i professionalitat. Ha destacat que van ser les dues persones que “van tirar endavant la ràdio” quan no hi havia direcció des de l’estiu del 2013 i fins a l’arribada de Montserrat Pérez Creus el passat mes de gener com a directora.

Gesa (PP): “Són acomiadaments absolutament polítics”

El portaveu de la formació popular ha criticat el “sectarisme polític” del quatripartit d’esquerres que governa a Sabadell. Ho ha argumentat explicant que, des del seu punt de vista, els acomiadaments de Costa i Garrido són motivats per una “purga” política. Gesa ha afirmat que “ni en els millors dels seus moments l’exalcalde Manuel Bustos s’havia atrevit a fer-ho”. Gesa considera que Ràdio Sabadell és molt important per la ciutat perquè és “de proximitat i necessària”, però ha demanat al govern local que “abandoni el sectarisme” i que deixi de fer “purgues polítiques com estan fent, amb l’últim exemple de la ràdio”.

En aquest sentit Esteban Gesa ha revelat que va rebre la trucada “d’una persona de l’alta direcció de la ràdio” aconsellant que Enrique Vallejos, la persona que el PP envia a les tertúlies de l’emissora, fos substituïda per una altra. Gesa ha anunciat que seguirà sent ell qui anirà a la ràdio en nom del Partit Popular i que hi enviaran “a qui creguin convenient”. Un fet que no els hi havia passat mai, ha conclòs el portaveu del grup municipal.

Pérez Creus: “nosaltres fem ràdio”

La directora de Ràdio Sabadell, Montserrat Pérez Creus, no ha volgut fer declaracions en aquest mitjà argumentant que “nosaltres fem ràdio”.

 Foto portada: estudi de ‘Ràdio Sabadell’. Autor: Arxiu.