Foto portada: un grup d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra desallotgen una dona concentrada davant del TSJC, el 23 de febrer de 2018. Autor: ACN.

En llibertat provisional els detinguts per encadenar-se al TSJC, tres de Sabadell

Llibertat provisional per als 13 membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR), entre ells tres de Sabadell, detinguts per encadenar-se ahir divendres a les portes del TSJC.

Després de passar una nit a la comissaria de les Corts, els arrestats han estat traslladats aquest dissabte de bon matí a la Ciutat de la Justícia per comparèixer davant el jutjat d’Instrucció 31 de Barcelona en funcions de guàrdia. Els detinguts s’han acollit al seu dret a no declarar i la magistrada ha acordat llibertat provisional per a tots ells. La causa està oberta pels delictes de resistència i desordres públics però dues de les persones implicades també estan imputades per un delicte d’atemptat, segons fonts judicials. Els detinguts de Sabadell estan vinculats a l’assemblea Centre-Sud de l’organitzacio Arran.
Un centenar de persones s’han concentrat davant la Ciutat de la Justícia per reclamar l’alliberament del integrants dels CDR i el seu advocat, Eduardo Cáliz, ha afirmat que la seva detenció ha estat “absolutament desproporcionada”. “Entenem que l’acció d’ahir al TSJC s’emmarca en el legítim dret de protesta i manifestació que recull el propi Tribunal Europeu de Drets Humans“, ha afirmat Cáliz.

Foto portada: un grup d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra desallotgen una dona concentrada davant del TSJC, el 23 de febrer de 2018. Autor: ACN.