ERC. Autor: David B.

ERC crea una eina per fer visible l’herència que Farrés va rebre del quatripartit

El grup municipal d’Esquerra Republicana ha creat una eina interactiva anomenada “Feina feta. Obra del govern de transformació”, on es poden veure els projectes engegats sota el seu mandat. L’objectiu és deixar clar “qui ha estat davant d’aquestes obres”, donat que segueixen insistint en que l’executiu socialista s’atribueix els mèrits que no li pertanyen. ERC assegura que són els precursors d’un total de 86 actuacions que s’implementaran durant el mandat de Farrés. 

Esquerra Republicana de Sabadell ha incorporat a la seva pàgina web una eina interactiva per mostrar la feina feta durant l’anomenat “govern de transformació”. Des del grup republicà asseguren que sumen un total de 86 les actuacions engegades quan eren al govern i que “veuran la llum” al llarg de l’actual mandat socialista. Tot ve arrel de les reiterades queixes que el grup republicà ha fet públiques en diverses ocasions i que acusen el govern de Farrés d’atribuir-se els mèrits dels projectes que s’havien iniciat durant el mandat 2015-2019.

“Ens hem adonat que l’actual govern, a l’hora de plantejar les obres, té oblits. S’oblida d’explicar una cosa molt bàsica: qui ha fet possible això que estan presentant”, lamenta el portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez.

La nova eina consta de 86 actuacions que es troben distribuïdes a un mapa interactiu. A més, es pot consultar l’estat del projecte i el de les obres. Pel president local d’Esquerra i regidor, Santi Valls, aquest “és un exercici de total transparència”.  A continuació podeu veure l’eina:

La formació també ha confeccionat un segell informatiu que utilitzaran per donar a conèixer a la ciutadania que un projecte en qüestió va ser obra dels grups municipals del “govern del canvi”.

El no vet de la Junta per la consulta del 6-O

En el mateix sentit, Fernàndez lamenta el “ridícul” que va fer el govern referentment a la consulta sobre Monarquia o República del 6 d’octubre. Els dies previs a la jornada van estar plens de confusió perquè, la suposada prohibició que Farrés va obtenir de la Junta Electoral, i que va fer pública, només consistia en un correu electrònic. Fins i tot el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va desmentir que la Junta hagués vetat la consulta a Sabadell. Amb tot, la jornada es va celebrar i la participació a la consulta va ser d’aproximadament 6.300 persones. 

Fa poc més d’una setmana, a més, la formació republicana feia arribar a l’alcaldessa una sèrie de qüestions, quatre en total, entre les quals destacava la següent: On és la pancarta en suport als presos? Segons ha afirmat el portaveu del grup, les preguntes encara no han rebut resposta. Això, per Esquerra, respon a una falta de comunicació del govern cap als altres grups municipals.

Per últim, Fernàndez recorda a Farrés que, per protocol, quan vulgui fer públic algun assumpte, la informació primer ha de passar per la resta de grups municipals, i no adreçar-se en primera instància als mitjans de comunicació. Així, s’evitaria “el retorn a unes pràctiques que no van fer bé”.

Foto portada: Santi Valls, Gabriel Fernàndez i Èlia Soriano-Costa, d’ERC. Autor: David B.