Taula per la Democràcia. Autor: David B.

Es crea a Sabadell la Taula per la Democràcia

Aquesta setmana s’ha creat a Sabadell la Taula per la Democràcia per donar suport al manifest signat el passat 27 de setembre a Barcelona i es proposen dur a terme les activitats acordades a nivell de Catalunya.

L’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), Comissions Obreres (CCOO), Casal de Cuba, Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVSabadell), Omnium Cultural, Roda per la Pau, Súmate, Tant si com no i la Unió General de Treballadors (UGT), han signat el manifest que demana “solucions democràtiques a un conflicte de naturalesa política”.

Mai intentar acabar amb el problema per la força, atacant les llibertats ciutadanes i a les institucions catalanes. Cap fet consumat violentament impedirà que el futur del nostre poble es faci negant el diàleg i la participació de la població en la presa de decisions”, asseguren en el comunicat.

Els membres de la Taula per la Democràcia la descriuen com “una eina plural que agrupa a entitats, sindicats i organitzacions democràtiques de la nostra ciutat, que ens constituïm per donar respostes unitàries pacífiques i coordinades en la defensa de la democràcia, els drets fonamentals i les institucions catalanes”.

Manifesten també que “davant l’opció repressiva del govern del Partit Popular i els seus acompanyants, oposem les dinàmiques de la cultura del diàleg i el respecte, que són imprescindibles per la cohesió social en una societat tan diversa com la catalana”.

Foto portada: membres de la Taula per la Democràcia, aquest dilluns a la plaça Sant Roc. Autor: David B.