Foto portada: Rosa Roig, Ramon Espadaler i Toni Font, aquest matí al Mercat Central. Autor: J.d.A.

Espadaler (Unió) demana el vot als desencantats amb la submissió de Mas a la CUP

El secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya, Ramon Espadaler, demana a aquells votants de Junts pel sí “incòmodes” amb la “genuflexió” del president de la Generalitat a la CUP que votin Unió aquest 20D.

La formació democristiana arriba amb “optimisme” amb la cita a les urnes mantenint que tindran presència a Madrid si igualen els resultats del 27S a Catalunya.  Espadaler assegura que Unió és la llista de tots aquells catalanistes decebuts amb Junts pel sí per la seva “genuflexió” a la CUP i ha assegurat que “el fet que exmembres de Terra Lliure demanin la investidura d’Artur Mas mostra com s’ha descentrat. “Governar de la mà de la CUP és anar contra els signes del temps que corren a Europa”, ha seguit.

El dirigent conservador, que va ser conseller d’Interior fins la sortida d’Unió del govern català a l’estiu, sosté que els democristians, que presenten com a número 1 Josep Antoni Duran i Lleida, estan preocupant els seus antics companys de federació, ja que “des de dissabte en tots els mítings de Democràcia i Llibertat se’ns posa el dit a l’ull”. Creu que el pacte Junts pel sí – CUP ja està fet però no es fa públic “perquè no interessa a Convergència”.

Pel que fa a l’encaix entre Catalunya i Espanya, Unió opta per introduir una disposició addicional a la Constitució que inclogui el pacte fiscal o concert econòmic i també el respecte a la identitat catalana (immersió lingüística, dret civil català, símbols…). “No és inventar res sinó que és el mateix que tenen els bascos i navarresos”, diu. Dur a terme la proposta implica aconseguir el consens de tres cinquenes parts de la cambra espanyola, i un referèndum optatiu. De cara a la futura composició del Congrés dels Diputats, creu que “l’important és que no hi hagi majoria absoluta”.

Foto portada: Rosa Roig, Ramon Espadaler i Toni Font, aquest matí al Mercat Central. Autor: J.d.A.