Autor: David B.

ERC portarà al ple mesures contra l’escletxa salarial a l’Ajuntament

El grup municipal d’Esquerra Republicana insta a l’Ajuntament de Sabadell a no contractar cap empresa amb escletxa salarial entre homes i dones. En aquest sentit, ha registrat una moció al ple del 3 de març en què proposa la creació d’una taula de contractació extraordinària que certifiqui la igualtat de gènere en les categories laborals de les concessionàries.

Una mesura per “establir clàusules que evitin l’escletxa salarial als contractes i licitacions”, que faria “especial atenció a sectors especialment feminitzats”, com ara la neteja d’edificis municipals o el servei d’atenció domiciliària.

“Forma part de la responsabilitat de les administracions públiques implantar mesures que evitin el doble prejudici que les dones pateixen en matèria salarial: cobren menys i tenen pensions més baixes perquè tenen bases de cotització menors”, assegura la regidora Èlia Soriano.

Els republicans demanen que des de l’Ajuntament es publiqui les dades de categoria i gènere tant del mateix consistori com de les tres empreses municipals (VIMUSA, Promoció Econòmica i Ràdio Sabadell), per elaborar un pla d’igualtat “realista i efectiu”. D’aquesta manera, la moció republicana insta a l’Ajuntament a sol·licitar plans d’igualtat de gènere a totes les empreses amb les quals te vincle contractual i a comprovar-hi la presència de dones en la negociació col·lectiva.

Al mateix temps, la portaveu adjunta republicana demana al comú implicar-se com a “motor de canvi en el seu àmbit d’acció”, i exigeix la publicació anual de les dades del personal propi i de les empreses municipals desglossades per categoria, règim i sexe, al portal de transparència. A més, també insta a l’Ajuntament a exigir el compliment de la llei a les empreses proveïdores, per així poder començar a treballar en un pla d’igualtat “realista i efectiu”.

Foto portada: la regidora Èlia Soriano, en un ple. Autor: David B.