Foto portada: l'alcalde, Maties Serracant, i el portaveu d'ERC, Juli Fernàndez. Autor: David B.

Moció a favor de proclamar la independència

Els tres grups municipals independentistes i els regidors no adscrits Lluis Monge i Carles Bosch han aprovat una moció a favor de proclamar la independència. És a dir, el ple ha donat suport a fer efectiu “el mandat popular del passat 1 d’octubre”.

La moció s’ha debatut en paral·lel amb les novetats que anaven arribant, bàsicament a través dels telèfons mòbils, i quan s’ha votat i aprovat ja era pràcticament conegut per tots els regidors, segons apuntaven totes les fonts, no hi haurà declaració d’independència, ja que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, tenia previst dissoldre el Parlament per convocar eleccions en les properes setmanes. Tota una sorpresa respecte les previsions, que ha quedat superada per un nou gir de la història a la tarda, quan Puigdemont ha descartat convocar els comicis.

Sigui  com sigui, els 12 regidors que sumen Esquerra, CiU i la Crida, amb el suport dels dos exsocialistes ara no adscrits Lluis Monge i Carles Bosch li han donat llum verda. En contra han votat Unitat pel Canvi i Guanyem, que han presentat i aconseguit aprovat (més info: ‘Sabadell rebutja el 155‘), rebutjat l’aplicació de l’article 155 a les institucions catalanes. També han votat en contra els tres regidors socialistes i els tres de Ciutadans.

El text aprovat dona suport al govern català i al Parlament a “fer efectiu el mandat popular del passat 1 d’octubre en els termes que estableix la Llei del Referèndum i la Llei de Transitorietat aprovades per la cambra catalana. En altres paraules, a proclamar la independència de Catalunya. A més, es condemna la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressores aplicades per l’Estat. S’insta al govern espanyol i als partits que hi donen suport a aturar la suspensió de l’autonomia.

Rebutjada la moció de Ciutadans

D’altra banda, el ple també ha rebutjat una proposta de Ciutadans en relació als treballadors públics, el referèndum de l’1 d’octubre i els moments actuals. Només ha tingut els vots a favor de sis regidors: tres de Ciutadans i tres del PSC.

Foto portada: l’alcalde, Maties Serracant, i el portaveu d’ERC, Juli Fernàndez. Autor: David B.