Foto portada: mural pintat a la casa familiar de Cuixart, a Santa Perpètua. Autor: ACN.

Familiars de Jordi Cuixart li dediquen un mural a la casa familiar de Santa Perpètua

Amics i familiars del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, li han dedicat aquest cap de setmana un mural a la casa que la seva família té a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental).

Es tracta d’un dibuix en què es veu un retrat de Cuixart, amb el missatge La cel·la és petita però el somni és immens. A més, aquest text s’ha escrit reproduint la pròpia tipografia de Cuixart a partir de les cartes que en els darrers mesos ha enviat des del centre penitenciari de Soto del Real. Tot plegat coincideix amb el record demà dimarts dels tres mesos de l’empresonament del president d’Òmnium Cultural, resident a Sabadell

El mural es va fer dissabte, després que divendres per la nit es van projectar el model que es volia reproduir a la façana de la casa i es va resseguir amb un guix. Al dia següent, es va muntar una bastida i diversos amics i familiars van enfilar-s’hi durant tot el dia per crear el dibuix.
L’obra s’ha creat utilitzant un retrat d’Òmnium de Jordi Cuixart i la frase “la cel·la és petita però el somni és immens” es va extreure del tema musical No fear, del grup sabadellenc At Versaris. “Vaig tenir la idea a partir de les cartes que ens ha enviat a porrades”, ha explicat a l’ACN Pol Leiva, nebot del líder independentista. Leiva detalla que van anar buscant “carta per carta” les lletres que els feien falta per construir les paraules per plasmar el missatge en el mural.

Aquest dimarts, 16 de gener, es compliran tres mesos des de que Cuixart va entrar, juntament amb l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i diputat electe, Jordi Sànchez, a la presó de Soto del Real.

Concentració a Sabadell amb motiu dels tres mesos d’empresonament

Amb aquest motiu, els partits polítics i les entitats independentistes convoquen una concentració a les 20 hores a la plaça del doctor Robert de Sabadell. Mitja hora abans sortiran dues columnes en manifestació cap a la plaça. La primera sortirà des de l’antic Consell de Joves (Covadonga) i la segona des de la plaça de la Creu Alta.

Foto portada: mural pintat a la casa familiar de Cuixart, a Santa Perpètua. Autor: ACN.