Marta Farrés

Farrés demana a Torra que permeti la mobilitat amb Barcelona

Una trentena d’alcaldes del PSC, entre ells l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, han demanat el president de la Generalitat, Quim Torra, que permeti la mobilitat entre la capital catalana i les zones metropolitanes. A partir de dilluns entren a la fase 1 però la mobilitat entre regions no està permesa fins la fase 3. 

La carta està signada per l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i els edils de municipis com Mataró, Cornellà, Santa Coloma de Gramenet, Granollers, Mollet o Rubí. En l’àmbit més proper a Sabadell, la signen els batlles de Cerdanyola, Barberà, Badia, Castellar o Polinyà.

Què diu la carta?

La missiva destaca “les grans realitats socials, sanitàries, econòmiques, administratives i estratègiques compartides” entre aquests territoris i demanen a Torra que permeti que es configurin com “un mateix àmbit comú de mobilitat” de cara a la setmana vinent.

El Gran Madrid VS la Gran Barcelona

Els alcaldes constaten com tots els municipis de la Comunitat de Madrid es podran moure entre ells a partir de dilluns mentre que els de la Gran Barcelona tindran la mobilitat reduïda. Mentre a Madrid s’ha aplicat la província com unitat de mesura de cara a desconfinament, a Catalunya finalment s’ha imposat la Regió Sanitària, una unitat més petita, i fins i tot en el cas barceloní, ja no la regió sinó un subnivell, l’Àmbit Sanitari. Era el que volia des del principi a Generalitat, i finalment el govern central va estimar la seva demanda.

La Generalitat de moment demana prudència i estudiarà si de cara a la fase 2 es pot obrir una mica més la mà. Segons el pla de descofinament aprovat pel govern central, i amb la província sempre al cap, la mobilitat entre regions sanitàries no es permet fins l’encara llunyana fase 3.

Foto portada: Farrés a la pista coberta, ara hospital temporal sense utilitzar, en una imatge d’arxiu. Autor: David B.