Foto: M.Tornel.

Farrés vol un posicionament de ciutat per tenir la UAB a l’Artextil

El govern municipal de Sabadell vol donar “dimensió de ciutat” al projecte per ubicar l’Escola d’Infermeria de la UAB a la nau de la fàbrica Artextil, a la Gran Via. Així Farrés portarà al ple d’octubre la candidatura de Sabadell per cursar estudis oficials d’Infermeria de la mà de la Universitat Autònoma de Barcelona i la Corporació Sanitària Parc Taulí.

La nau és municipal i la UAB està de cara però calen 150.000 euros públics per cada curs del Grau d’Infermeria, 750.000 euros pel grau sencer, que han d’arribar de la Generalitat a la UAB. Tot s’està cuinant ara, i l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, no vol que el projecte sigui pròpiament de govern sinó de ciutat i per això elevarà al ple un punt per tenir un posicionament de ciutat.

La UAB podria començar els estudis l’any vinent, al seu campus a Covadonga i sense anar a l’Artextil, però ofertar els estudis té un tràmit i cal tenir ben lligat el finançament.

“No tenen problemes per oferir els estudis però necessiten 150.000 euros cada curs per oferir el Grau en Infermeria i la conselleria ha de prendre la decisió de finançar-los”, ha assegurat l’alcaldessa, qui ha destacat que ja s’han tingut reunions amb la Direcció General d’Universitats. “Si el Taulí té campus de Medicina a Sabadell és una oportunitat immillorable de seguir posar passes en aquest sentit. Esperem tenir el suport del govern de la Generalitat”, assegura.

Malgrat que ofertar els estudis no té perquè anar de la mà de la ubicació dels estudis, Farrés creu que la ubicació òptima és l’Artextil. L’Ajuntament té “absoluta disposició en cedir tots els espais de l’Artextil” si la UAB els necessita. 9.000 metres quadrats en total.

Foto portada: la façana sud de la fàbrica Artextil. Autor: M.Tornel.