Foto portada: Fernàndez, anunciant el relleu a l'alcaldia. Autor: J.d.A.

Fernàndez confirma que Maties Serracant serà el nou alcalde

  • Fernàndez urgeix els socis de govern a executar el relleu a l’alcaldia “el més aviat possible”.

  • L’alcalde considera “irrellevant” que Serracant estigui imputat, i no aclareix si seguirà com a regidor.

Sabadell tindrà nou alcalde “el més aviat possible”. Serà el cap de llista de la Crida per Sabadell, Maties Serracant, segons ha fet públic aquest dimarts l’alcalde, Juli Fernàndez. El republicà ha exhortat els socis de govern a pactar el calendari “el més aviat possible” i considera que Serracant serà un “gran alcalde”, definint com a “irrellevant” que estigui sent investigat pel cas Cal Balsach. Fernàndez no ha tancat la porta a deixar de ser regidor.

En una compareixença anunciada a mig matí, després de l’acceleració dels fets en els darrers dies, Fernàndez ha fet públic que els quatre socis de govern (Unitat pel Canvi, ERC, Crida i Guanyem) han pactat que el cap de llista de la Crida, Maties Serracant, sigui alcalde “el més aviat possible”. Fernàndez ha exhortat els socis a pactar el calendari, que passa per convocar un ple de renúncia i un ple d’investidura. “Quan hi hagi acord, demanaré que m’ho comuniquin per fer els tràmits el millor possible”, ha assegurat Fernàndez. “Maties Serracant serà un gran alcalde, treballador, honest i el més important, que estima Sabadell”, ha afegit, demanant als socis també que posin en marxa la negociació per “formar un nou govern”.

El líder republicà, alcalde des del 13 de juny de 2015, ha assegurat que “no és rellevant” el seu futur polític. Preguntat per si seguirà sent regidor el que queda de mandat, ha respost per elevació: no és rellevant si deixa la política. “Ser alcalde de la teva ciutat és un goig”, ha assegurat Fernàndez, qui demana que tothom sigui “capaç d’analitzar el que ha fet i el que ha dit” en les darreres setmanes. Per treballar de forma àgil, cal respecte i confiança”. En un altre moment, ha defensat que “he intentat preservar l’Ajuntament i el càrrec d’alcalde de les tentacions de no ser constructiu”.

Tensió amb UpC

Les negociacions pel relleu han tensat fins a l’extrem les relacions entre els diversos socis, i en especial en els darrers dies entre Unitat pel Canvi i Esquerra Republicana. Dissabte l’assemblea de la coalició d’esquerres va prioritzar el relleu a l’alcaldia, si calia renunciant al càrrec el seu aspirant, Joan Berlanga, en benefici de Serracant, qui comptava amb el suport d’Esquerra, la Crida i Guanyem (més info: ‘UpC renunciarà a l’alcaldia en benefici de Serracant‘). Serracant és ara el segon tinent d’alcalde, responsable de l’àrea de Territori i Sostenibilitat.

A part del seu futur polític, Fernàndez no ha aclarit un altre aspecte: si el relleu a l’alcaldia ara porta un altre aparellat abans de l’any 2019. S’ha limitat a recordar que el “primer pacte” entre Esquerra i la Crida plantejava l’escenari actual. “Va ser el primer pacte i també el que Esquerra va posar sobre la taula per desbloquejar la situació”, ha finalitzat.

Foto portada: Fernàndez, anunciant el relleu a l’alcaldia. Autor: J.d.A.