Foto portada: el fiscal general de 'Estat, José Manuel Maza.

Fiscalia demana imputar als alcaldes a favor de l’1-0 i detenir-los si no compareixen al jutjat

El fiscal general de l’Estat ha enviat una instrucció als fiscals de Catalunya. Els demana que citin els alcaldes que han signat un decret per cedir locals, com ha fet el de Sabadell, Maties Serracant (Crida). I els insta que si no compareixen reclamin la seva detenció.

El fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, ha enviat una instrucció als fiscals de Catalunya perquè sol·licitin la citació com a investigats (abans imputats) de tots els alcaldes que han firmat un decret per a cedir locals per celebrar el referèndum de l’1-0. Si no compareixen, Maza reclama que se’ls detingui i se’ls presenti davant la Fiscalia. A més, el fiscal general demana que “a la vista del número de municipis afectats es procedirà a donar preferència en la tramitació a les diligències que afecten als ajuntaments de major volum de població”.

Foto portada: els regidors Guerrero, Rubio, Fernàndez, Serracant, Ferràndiz, Chacon i Ferràndiz. Autor: Ajuntament de Sabadell via Twitter.
Els regidors Guerrero, Rubio, Fernàndez, Serracant, Ferràndiz, Chacon i Ferràndiz, després de signar el decret de suport a l’1-0. Autor: Ajuntament de Sabadell via Twitter.

Segons l’escrit de fiscalia, “qualsevol conducta d’autoritats, funcionaris públics o de particulars dirigida als actes d’organització de l’il·legal referèndum d’autodeterminació es indiciàriament constitutiva almenys dels delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons públics”. Els tres delictes constitueixen pena d’inhabilitació especial, i el de malversació de fins a vuit anys de presó.

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, va signar un decret d’alcaldia dijous passat donant ple suport a l’1-0. L’ajuntament de Sabadell és el segon en número de població entre els que donen suport directe a l’1-0, només després de Badalona.

Foto portada: el fiscal general de ‘Estat, José Manuel Maza.