Foto portada: Forcadell, votant al Parlament. Autor: Pere Francesch / ACN.

Forcadell dóna pas a la República catalana

La presidenta del Parlament de Catalunya, la sabadellenca Carme Forcadell, ha estat la cara de la Declaració d’Independència formulada per la cambra catalana aquest divendres. Forcadell ha estat l’encarregada d’escrutar, dir en veu alta el sentit de vot, declarar l’aprovació de la resolució dels diputats de Junts pel Sí i la CUP i suspendre el ple del Parlament de Catalunya d’aquest 27 d’octubre de 2017.

Un ple històric, amb la declaració d’independència. En realitat, però, s’ha aixecat la suspensió de la declaració signada per la majoria independentista el passat 10 d’octubre tot exhortant el govern a iniciar el Procés Constituent en els termes que marca la Llei de Transitorietat Jurídica aprovada el 7 de setembre.

La votació s’ha dut a terme amb vot secret i s’ha aprovat amb 70 vots a favor, 10 vots en contra i dos vots en blanc. Els diputats de Ciutadans, el Partit dels Socialistes i el Partit Popular no han participat de la votació en senyal de protesta.

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant (Crida), ha seguit el ple des de la cambra catalana, com també han fet altres representants sabadellencs, com els regidors Carles Rossinyol (PDeCat), Gabriel Fernàndez (ERC).

Foto portada: Forcadell, votant al Parlament. Autor: Pere Francesch / ACN.