Foto portada: la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i l'alcalde, Maties Serracant, aquest matí. Autor: David B.

Forcadell posa com a exemple de “dignitat” l’escola Nostra Llar

La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, assegura que l’escola Nostra Llar de Sabadell s’ha convertit en un símbol de “dignitat”. “Un cop que la policia se’n va anar, vau tornar a treure les urnes i vau seguir votant”, ha assegurat.

La segona autoritat catalana tenia previst votar a les 9.30 hores de diumenge a l’escola Nostra Llar, al Centre. Pocs minuts abans, però, de començar la votació, els antiavalaots de la Policia Nacional van arribar al centre, van treure tota la gent concentrada a empentes i cops, entre ells el tinent d’alcalde Juli Fernàndez, van trencar la porta d’accés a cops i van entrar a l’escola.

Antiavalots, just a l'arribar a Sabadell. Autor: David B.
Antiavalots, just a l’arribar a Sabadell. Autor: David B.

Mentre es desplegava als accessos de l’escola, i feia la seva actuació, membres de les meses i organitzadors de la votació de l’1-O van amagar les urnes. On? Segons diverses fonts, llençant-les als terrats d’habitatges propers. En tot cas, la policia no les va trobar, tot i trencar una vintena llarga de portes buscant-les. I tampoc van trobar les paperetes o els sobres. Així que van marxar amb un parell de bosses plenes. De què? No de material electoral sino d’objectes de l’escola, alguns jocs i els recipients on es guarden productes pels celíacs.

Al carrer es van trobar una gran oposició, centenars de persones increpant-los, i després d’anar reculant entre crits i trets a l’aire pel carrer Calderón i la Ronda Ponent, van pujar a les furgonetes i van marxar. Ja no van tornar a Sabadell en tot el dia. Un cop fora els agents, es van netejar els vidres trencats i es va reiniciar l’operatiu, amb nervis a l’ambient, tristesa i no poques llàgrimes. Voluntaris van organitzar els votants en cues i finalment es va poder votar. Aquest és l’exemple que ha posat sobre la taula Forcadell aquest 3-O, a les portes de l’escola:

Van ser trepitjats els nostres drets i les nostres llibertats democràtiques però malgrat això vam aconseguir votar. No tothom però sí molts ho van aconseguir. I l’escola Nostra Llar representa aquesta dignitat. Un cop que la policia se’n va anar, vau tornar a treure les urnes. Van haver-hi urnes, van haver-hi paperetes i van haver-hi cues de gent votant i votant. Sense vosaltres mai hauria estat possible”, ha assegurat a les portes del centre, abans d’iniciar-se la manifestació que ha congregat 25.000 persones a la ciutat, segons la Policia Municipal.

La porta de l’escola ha estat convertida en un taulell on les famílies i els infants han dipositat els seus missatges, i també flors.

Foto portada: la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i l’alcalde, Maties Serracant, aquest matí. Autor: David B.