Foto portada: els regidors Martínez, Ayuso, Rubio, Berlanga, Serracant (alcalde), Abellán (futura Síndica), Fernàndez, Rossinyol i Hernández. Autor: J.d.A.

Fumata blanca per tenir Síndica

La sociològa sabadellenca Eva Costa Abellán serà la futura Síndica Municipal de Greuges de Sabadell. La seva candidatura obtindrà la unanimitat i només falta que el ple municipal ratifiqui el seu nom el proper 26 d’abril, com s’aconseguirà. Tots els grups municipals han escenificat aquest dimecres el seu vist i plau en una compareixença conjunta. 

Obtenir la unanimitat és poc habitual en política. Però a tenor de l’anunci fet per l’Ajuntament aquest dimecres, s’ha aconseguit. Representants de set dels vuit partits del consistori han participat en la presentació conjunta del nom proposat al ple per ser la propera Síndica Municipal de Greuges de Sabadell. Ha faltat el PP, per motius personals, però també donarà suport a la futura Síndica.

Abellán substitueix Josep Escartín, primer i únic Síndic Municipal fins ara, tot i que a finals de febrer va deixar el càrrec després que el primer procés d’elecció del seu successor es tanqués sense consens. Per Llavors l’alcalde, Maties Serracant, va decidir convocar un segon procés, que sí es tancarà amb èxit. L’alcade ha destacat precisat la unanimitat, “gens banal” i que permetrà la nova Síndica “dur a terme la seva tasca amb llibertat”. Per la seva part, Abellán ha defensat que la figura de Síndic “és essencial per garantir els drets democràtics de la ciutadania”.

Qui és Eva Abellán?

Abellán va néixer l’any 1977 a Sabadell i va créixer al barri dels Merinals. És mare i té dues filles. Es va llicenciar en Sociologia a la UAB l’any 2000. Així mateix, té un postgrau en Direcció i gestió d’entitats no lucratives i d’economia Social per la Fundació Pere Tarrés i una especialització en Patrocini i Mecenatge. La seva experiència professional inclou entre 2002 i 2015 diferents experiències a la Fundació Caixa Sabadell, l’Obra Social d’Unnim i posteriorment des de l’àrea d’acció social del BBVA. Des del 2015 és consultora en sostenibilitat de les organitzacions des de la vessant comunicativa.

Abellán, durant una breu intervenció. Autor: R.B / cedida.
Abellán, durant una breu intervenció. Autor: R.B / cedida.

El seu projecte per a la sindicatura preveu una dedicació exclusiva com tenen els síndics de Barcelona, l’Hospitalet, Badalona o Terrassa. El seu perfil, no obstant, com també el d’Escartín abans, és poc habitual: una persona jove i amb recorregut però amb trajectòria professional al capdavant de l’Oficina del Síndic.

Foto portada: els regidors Martínez, Ayuso, Rubio, Berlanga, Serracant (alcalde), Abellán (futura Síndica), Fernàndez, Rossinyol i Hernández. Autor: J.d.A.