Gabriel (CUP): “que la crosta neofranquista no ens prengui l’1 d’octubre”

La diputada de la CUP Anna Gabriel ha assegurat “imprescindible” que la “crostra neofranquista no ens prengui l’1 d’octubre per obrir un procés constituent. Amb la independència no hi ha prou però sense la independència, no hi ha res”, ha ressumit. Un miler de persones llarg han assistit a la plaça de la Creu Alta a l’acte central de campanya de la CUP.

Malgrat els cops policials, judicials i logístics al referèndum d’independència suspès, l’1-O serà vinculant, manté Gabriel:

Hem de votar que sí i si es guanya es proclama la independència. Anem a fer un referèndum d’autodeterminació. Un dret que tenim com a poble. No és una mobilització popular. És un referèndum d’autodeterminació que no pot servir per cap rebaixa ni obrir cap negociació. El nostre objectiu no és fer fora el PP per posar uns altres. Tenim un mandat innegociable, irrenunciable: exercir el dret a l’autodeterminació”.

Gabriel manté que “no hi ha retrocés possible” ni vàlvula per la negociació amb “qui ens denuncia, ens identifica, ens intenta inocular la por i ens fa fer campanya com si estiguéssim en la clandestinitat. El problema no és el PP: el GAL matava quan governava el PSOE”. Aixó ha mantingut que no és suficient amb una República “catalana” si no que cal una República “plena de drets”, on la majoria tingui més i els que tenen més, tinguin menys.

Un miler llarg de persones han assistit a l’acte central de campanya de l’esquerra independentista en la campanya pel referèndum de l’1-O. Diversos ponents han precedit Gabriel. Abel Caldera, del sindicat Endavant OSAN, ha assegurat que “tenim nou dies per organitzar-nos com a poble i aturar l’Estat. Si a les deu del vespre del dia 1 d’octubre hi ha urnes amb paparetes, l’Estat trontollarà de debò. Sortim al carrer. A votar. A guanyar”.

Serracant: “no era una democràcia”

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha assegurat després dels darrers esdeveniments “ha caigut la màscara”: “no era una democràcia” i ha sostingut que la determinació pel referèndum és més gran que mai malgrat la “repressió”. “No estem amb vosaltres; som vosaltres”, ha dit en referència als assistents.

Assistents a l'acte, aquest divendres. Autor: J.d.A.
Assistents a l’acte, aquest divendres. Autor: J.d.A.

L’exsecretària general del sindicat abertzale LAB, Ainhoa Etxaide, ha destacat que el valor d’aquest procés, la seva força i la seva garantia és que ha fet protagonista als sectors populars; donarem un Sí de classe, feminista i sobret rebel perquè l’únic que ens fa lliures en aquesta dictadura és la desobediència. Si des de l’esquerra es diu No o no ets d’esquerres o la teva prioritat no és canviar la societat”, ha seguit. Una representant del Casal El Tallaret ha posat a disposició de la ciutadania els casals i ateneus catalans si finalment no es pot votar al referèndum en els espais previstos. Una sindicalista de la COS, Montserrat Castanyer, ha emplaçat la societat catalana a fer vaga general a partir del 3 d’octubre. La feminista Juli Goikoetxea ha definit “l’equidistància que veiem en alguns grups és indiferència; és complicitat”. “El franquisme mai va marxar de la nostra terra, però com és la nostra terra tampoc hem marxat nosaltres”. L’alcalde de Marinaleda, José Manuel Sánchez Gordillo havia estat anunciat a l’acte, però no ha assist per un problema amb un vol.

Foto portada: la diputada de la CUP Anna Gabriel. Autor: R.Benet.