Foto portada: el portaveu del PP a Sabadell, Esteban Gesa, Garcia Albiol i el president de la Hermanda Rociera Virgen de Gracia. Autor: J.d.A.

Garcia Albiol (PP): “podem presumir del 155”

El candidat del Partit Popular (PP) a la presidència de la Generalitat, Xavier Garcia Albiol, assegura que “podem presumir de l’article 155” ja que, al seu parer, ha permès recuperar una “certa normalitat” a Catalunya.

Garcia Albiol ha estat aquest migdia a Sabadell, on ha assistit, una estona, a la trobada gastronòmica de la Hermandad Rociera de la Virgen de Gracia. A la seva arribada, ha respost a les preguntes de iSabadell.

Quina línia seguirà el PP en aquesta campanya?
Explicarem perquè cal un govern que torni a la societat catalana a la normalitat i que permeti que tornin les empreses que han marxat, que no es posin en risc les pensions o els llocs de treball. Passa necessàriament per un govern constitucionalista on el PP tingui un paper central i decisori.

Seria portar a la pràctica el tripartit del 155 que diu Puigdemont des de Bèlgica.
Puigdemont està molt poc autoritzat per fer segons quines declaracions. Algú que apreta a córrer i és un fugit de la justícia.

Nosaltres creiem que podem presumir de l’article 155. Ha permès tornar a una certa normalitat institucional, una certa confiança a les empreses i al món econòmic. Som dels que apostem per seguir avançant amb més mesures en la línia de les que s’han aplicat amb el 155 perquè és la garantia per tornar a la normalitat.

A partir d’aquí, que Puigdemont digui el que vulgui però la realitat és que el govern constitucionalista és l’únic que pot permetre retornar a la normalitat a Catalunya.

Les condicions per fer campanya són normals? Són unes eleccions convocades pel 155 amb polítics a la presó. Seria positiu que demà surtin en llibertat els empresonats?
No estem davant d’una campanya normal. Que hagi candidats fugits de la justícia i altres a la presó conforma una campanya singular.

Però vull recordar que els polítics a la presó no ho estan per les seves idees; estan a la presó pels seus fets; per haver-se saltat la legalitat, la llei i a sobre haver-ne presumit. Cadascú ha de respondre pels seus fets. Junqueras i la resta d’exconsellers havien de ser conscients que si han estat jugant amb foc es podien acabar cremant, com està passant.

Tem que en el cantó constitucionalista el vot útil pugui acabar sent Ciutadans, com indiquen les enquestes?
La realitat del PP sempre és diferent al que diuen les enquestes perquè el PP té un gran vot ocult a Catalunya. Tothom ho sap. El vot més útil és cap al PP, que som un partit amb les idees clares i ha aplicat les mesures necessàries. Qui ens vota sap perfectament el que vota. El que no farem serà com Ciutadans, on el seu cap de files, el senyor Rivera, diumenge passat deia que calia un pacte amb Podemos perquè era un parit constitucionalista i avui deia justament el contrari. Em sembla que els aventurers i els que es dediquen a fer ocurrències són molt poc referència de garantia i de serietat.

Si C’s, PSC i PP no arriben a la majoria absoluta, la seva formula quina seria? Repetir eleccions?
A partir del 21 tindrem resultats. Treballarem per una majoria constitucionalista on el PP tingui un paper central però si els resultats no són així es pot donar una majoria independentista. A partir d’aquí, es pot parlar mentre ells estiguin actuant d’acord a la llei. En el moment que se saltin la legalitat, seria legitimat i obligat tornar a aplicar de nou l’article 155.

Garcia Albiol, amb membres de l'entitat. Autor: J.d.A.
Garcia Albiol, amb membres de l’entitat. Autor: J.d.A.

Garcia Albiol s’ha trobat amb els assistents a la degustació gastronòmica de peus de porc, duta a terme al local de la Hermandad Rociera de la Virgen de Gracia de Sabadell, al barri de Can Puiggener. Aquesta entitat, d’origen granadí, fa una trobada similar cada any. El candidat popular s’ha dirigint als presents des de l’escenari, assegurant-los que ningú els obligarà a portar un passaport per anar a Andalusia i acabant la seva intervenció amb un ‘Visca Catalunya, Viva Andalucía y Viva España”.

Foto portada: el portaveu del PP a Sabadell, Esteban Gesa, Garcia Albiol i el president de la Hermanda Rociera Virgen de Gracia. Autor: J.d.A.