Foto portada: la cap de llista de Guanyem Sabadell - Sí se puede, Marisol Martínez. Autor: J.d.A.

Guanyem Sabadell té la clau de la investidura

Vistos els esdeveniments, la investidura de Juli Fernàndez (amb 12 suports confirmats dels 14 necessaris) com alcalde de Sabadell dependrà de Guanyem Sabadell, formació política liderada per Marisol Martínez i que ha irromput al nou consistori amb dos regidors.

Juli Fernàndez, alcaldable del pacte d’esquerres entre ERC, la Crida per Sabadell i Unitat pel Canvi, té garantits dotze suports. Però per ser alcalde en necessita almenys dos més. Convergència i Unió, si no hi ha canvis aquest divendres, no se’ls donarà, ja que votaran a Carles Rossinyol, després de veure’s exclosos de les negociacions per les esquerres. Tampoc se’ls donaran els cinc regidors del PSC, els tres de Ciutadans ni el del Partit Popular. Aquestes formacions votaran els seus candidats.

Així que el canvi a Sabadell, a menys de 24 hores pel ple de constitució, està en mans dels dos regidors de Guanyem Sabadell – Sí se puede, Marisol Martínez i Miquel Soler. Aquesta formació, que com CiU s’ha sentit exclosa de les trobades per configurar un nou govern, decideix al vespre en assemblea el seu posicionament.

Aquest divendres però han assegurat algunes coses. Per exemple, que el procés de negociació ha estat poc transparent i poc participatiu. Guanyem creu que ara calia “transmetre una forma diferent de fer les coses, on la ciutadania tingués un paper important en les decisions”.

El canvi que desitja Guanyem Sabadell no és un canvi de persones ni de lideratges polítics, sinó fonamentalment un canvi de polítiques amb l’objectiu d’atendre les necessitats de la majoria social de la ciutat”, diuen en un comunicat.

Així mantenen que el vot d’investidura de Guanyem dependrà del programa, tant de la incidència de les propostes en el futur govern, com de les bases pactades entre ERC i la Crida. També lamenten que el pacte de govern presentat aquest divendres “tingui desavinences”.

Assemblees

Aquest dijous a la tarda la formació liderada per Marisol Martínez va descartar formar part d’un govern d’esquerres amb Esquerra Republicana, Crida i Unitat pel Canvi. Però vistos els esdeveniments d’aquest divendres, han convocat una nova assemblea per acabar de definir el seu vot.

Si Juli Fernàndez no té 14 vots a favor de la seva candidatura aquest dissabte, l’alcalde serà Josep Ayuso, ja que va ser qui va guanyar les eleccions el 24 de maig, tot i que només amb cinc regidors, a nou de la majoria absoluta.

Foto portada: presentació de la llista de Guanyem Sabadell, fa unes setmanes. Autor: J.d.A.