Foto portada: un dels concentrats. Autor: David B.

Indignació per l’empresonament de vuit consellers de Puigdemont

Indignació a la plaça Sant Roc per l’empresonament de bona part del govern de Carles Puigdemont, dictat aquesta tarda per la magistrada de l’Audiència Naciona Carmen Lamela. Unes 4.500 persones s’han concentrat al vespre per protestar contra la decisió judicial.

Representats dels partits independentistes (ERC, PDeCat i Crida), així com dels sobiranistes d’Unitat pel Canvi, Guanyem, el portaveu socialista Josep Ayuso i el no adscrit Lluis Monge han participat en la concentració, convocada per les entitats sobiranistes.

La portaveu de Sabadell per la Independència, Bibiana Larrosa, ha definit la situació com “d’abús de poder” i “discriminació de la justícia, que denunciarem arreu del món”. Larrosa ha parlat de l’aplicació del 155 com d’un cop d’Estat i de les eleccions del 21-D com “d’il·legítimes i il·legals”.

Però si pensen usurpar les nostres institucions, han de saber que ens no ens les deixarem prendre”, manté la portaveu de SBDxI. “Han segregat la llibertat”, ha finalitzat Larrosa, amb crits entre els assistents de ‘Llibertat’, ‘Vaga general’, ‘Fora la justícia espanyola’, ‘No esteu sols’ o ‘Ni us pas enrere’.

Posteriorment ha pres la paraula Eudald Griera, representats del Comitè per la Defensa de la República (CDR), abans Comitè de Defensa del Referèndum. “Fem una crida a la mobilització, només nosaltres farem possible la República”. Griera ha tingut paraules d’escalf pels consellers cessats, ara empresonats: “Ànims. Són els nostres legítims representants”, ha seguit.

L’acte ha finalitzat amb un minut de silenci en senyal de respecte als detinguts i l’entonació del Cant dels Segadors, Himne Nacional de Catalunya.

Foto portada: concentrat amb una pancarta demanant la llibertat dels presos polítics. Autor: David B.