El grup municipal de Junts per Sabadell, amb Quim Carné, Lourdes Ciuró i Francesc Baró. Autor: David B.

Junts vol que l’Ajuntament doni escalf també a les escoles bressol privades

Junts per Sabadell buscarà que el ple municipal de dimarts vinent doni escalf a les escoles bressol, tant públiques com privades, ja que 14 centres privats s’han dirigit al consistori evidenciant problemes de tresoreria. “S’evidencia que les escoles bressol són una necessitat essencial”, diu la portaveu de Junts, Lourdes Ciuró, ja que “afavoreixen que des dels primers anys tinguin accés a oportunitats educatives, socialització i són una eina per conciliar la vida laboral, familiar i d’oci”. 

Les escoles bressol privades ho han passat malament durant el confinament, i van demanar un rescat a l’administració, que no és atès. “El rescat municipal és totalment inviable”, reconeix Ciuró, però “la seva tasca és essencial”, insisteix Ciuró. Vol que es reconegui que la xarxa d’escoles bressol és necessària i que el consistori les acompanyi. “No seria de rebut que l’Ajuntament es desentengués de les privades perquè la xarxa és pública i privada”, insisteix.

Peticions a l’Ajuntament i a la Generalitat

Com? A nivell municipal fent publicitat conjunta de tota la xarxa i revisant que no hi hagi locals sense llicència que facin competència deslleial. I de cara a la Generalitat, que es faci pressió perquè el departament de Salut de la Generalitat faciliti equips de protecció i gels hidroalcohòlics també a les privades (Educació els garanteix a les públiques). Finalment també volen que l’Ajuntament insti Educació a establir una línia de concerts (com es fa amb l’educació obligatòria) per garantir finançament a totes les escoles bressol privades. “Si algunes llars d’infants haguessin de tancar, segur que el pes cauria sobre les mares, qui més haurien de conciliar”, insisteix Ciuró. “Per això no ens podem permetre que tanquin”, assegura.

L’oferta cultural queda “curta”

Ciuró ha definit com a “curta” l’oferta cultural municipal en comparació amb el programa Multipliquem-nos que ells havien proposat, per portar tot un seguit d’activitats als barris i eixos comercials de la ciutat. De moment ho veiem curt però volem esperar a veure el document final del pla post-Covid”. El document ha rebut més de 800 aportacions, i s’ha d’aprovar el 19 de juliol. “Però hi ha entitats que encara no tenen retorn i volem mirar el document final abans del ple”, ha assegurat.

Foto portada: els tres regidors de Junts, Quim Carné, Lourdes Ciuró (portaveu) i Francesc Baró, en un ple al desembre passat. Autor: David B.