Coordinadora Proconsulta 6-O. Autor: David B.

L’organització de la consulta ‘Monarquia o República’ sosté que se celebrarà amb normalitat

La consulta popular prevista pel 6 d’octubre es durà a terme amb normalitat. Almenys així ho mantenen les entitats organitzadores, qui han fet públic aquest divendres els punts de votació. Després que la Junta Electoral dictaminés a l’Ajuntament de Sabadell que la consulta no es pot celebrar, va quedar a l’aire si la consulta s’hauria de cancel·lar. Finalment, des de la Coordinadora pro consulta 6-O asseguren que la votació segueix dempeus i que “cap organisme oficial” els ha notificat la seva prohibició. 

Des de la Coordinadora Pro consulta 6-O asseguren que la consulta popular per decidir si Sabadell voldria una República o si s’estimaria més continuar amb l’actual Monarquia, es durà a terme amb normalitat. El dubte sobre si la celebració seguia prevista naixia quan la Junta Electoral dictaminava que l’Ajuntament no podia donar suport a la jornada. Però això, segons asseguren els organitzadors, no comporta la cancel·lació de l’acte, perquè l’Ajuntament no n’és organitzador.

La consulta se celebrarà, finalment i tal com estava previst, el diumenge dia 6 d’octubre, de 10 a 14 hores. Per aportar més claredat, els organitzadors han fet públic el següent mapa, on es poden consultar els punts de votació. Poden votar els majors de 16 anys empadronats a Sabadell.

Mapa de la consulta 6-O. Autor: Coordinadora pro Consulta 6-O.
Mapa de la consulta 6-O. Autor: Coordinadora pro Consulta 6-O.

D’altra banda, des de la coordinadora denuncien que s’hagi aprofitat el dictamen de la Junta per crear “confusió”, d’una forma tan “barroera”. Per això, més que mai, animen a la ciutadania a participar en la jornada.

L’Ajuntament va consultar si podia donar suport logístic

Segons han declarat fonts municipals a aquest digital, va ser el propi consistori qui va preguntar a la Junta Electoral de Zona (JEZ) si podria prestar suport logístic a la consulta, tal com s’havia compromès en una moció al ple. Tenien dubtes de poder-ho fer donat que s’han convocat eleccions generals i s’està en per iode electoral. La resposta de la JEZ va anar més enllà de la pregunta, ja que segons aquestes fonts, “no es pot realitzar aquest acte”. El consistori acata la decisió per la part que li pertoca, que és el suport logístic, que no es prestarà.

Foto portada: Coordinadora Pro consulta 6-O. Autor: David B.