Foto portada: els regidors de la Crida Anna Lara, Nani Valero i Maties Serracant. Autor: J.d.A

La Crida vol una resposta “de ciutat” al Covid-19 més enllà del govern municipal

La tercera força municipal en número de vots, la Crida per Sabadell, demana que la gestió del Covid-19 a Sabadell no la dugui només l’equip de govern municipal format pel PSC i Podem sinó que es creï una Taula de crisi amb altres agents per donar una resposta “de ciutat”.

Els anticapitalistes, que van tenir l’alcaldia entre els estius de 2017 i 2019, volen que es creï un òrgan amb presència del govern municipal però també almenys de la resta de forces de l’Ajuntament, el delegat del govern de la Generalitat, el sabadellenc Juli Fernàndez, i l’hospital Parc Taulí entre altres agents socials.

El Covid-19 té i tindrà diverses conseqüències sanitàries però també socials i laborals i el confinament es preveu perllongat. Així que la Crida creu que tal crear de bell nou un espai que reculli tota la informació i doni pautes d’actuació a la ciutadania. Les funcions d’aquesta taula serien prendre decisions dia a dia i de forma col·lectiva per emprendre mesures sanitàries, atenció a les persones i col·lectius vulnerables, menjadors, persones sense sostre, neteja viària o transport públic.

A la Crida el despatx setmanal amb l’equip de govern a través de la Junta de Portaveus telemàtica li queda curt en una situació com l’actual i volen “mesures excepcionals” davant d’una “situació excepcional”, amb una mirada “global” per donar una resposta “de ciutat” i no només des del govern municipal a la crisi del Covid-19.

Foto portada: els tres regidors de la Crida, Anna Lara, Nani Valero (portaveu) i Maties Serracant, qui va ser alcalde durant gairebé dos anys fins l’estiu passat. Autor: J.d.A