Foto portada: trobada de la CUP, a la sala polivalent del Parc del Nord. Autor: ACN.

La CUP, des de Sabadell, no tanca la porta a les eleccions convocades per Rajoy

La portaveu de la CUP, Núria Gibert, ha dit aquest diumenge que la CUP no avala “cap mecanisme d’imposició que surti de l’article 155” perquè consideren que és “il·legítim”, segons declaracions recollides per l’ACN. Pels cupaires, la constatació dels resultats de l’1-O diuen que “ja no som més súbdits, no tenim rei, ni virreina”, en al·lusió directa a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaria.

Tot i no avalar l’article 155, “no volem ser tancats ni irresponsables i tindrem tots els escenaris damunt la taula”, en referència a les eleccions anunciades pel president Mariano Rajoy el proper 21 de desembre. “Serà la nostra militància qui acabi decidint quina és la millor opció”, ha afegit. Amb tot, la voluntat de la CUP és “construir la República” i per això insten el govern de Puigdemont, cessat per Rajoy, a fer públic el paquet de mesures per fer-la efectiva i consolidar-la.

La portaveu de la CUP, Mar Gibert. Autor: ACN.
La portaveu de la CUP, Mar Gibert. Autor: ACN.

La portaveu de la CUP, Núria Gibert, ha començat la compareixença de la formació aquest diumenge donant suport “ple i sense fissures” al que consideren el govern “legítim” de la nova República catalana. Amb tot, els cupaires creuen que hi ha hagut “opacitat i confusió” pel que fa a la concreció de la República. Gibert ha demanat claredat en la posada en marxa del nou país i ha reivindicat poder fer una “posada en comú”, perquè tothom pugui dir-hi la seva i “la República sigui irreversible”.

Per la CUP, cap mecanisme que surti de l’article 155 és “legítim”, “perquè està fet en contra els interessos i la voluntat de la majoria social del país”. “Ni cessions, ni substitucions, ni eleccions són avalades per nosaltres”, ha assenyalat. Per poder fer efectiva la República, Gibert ha instat Puigdemont a “obrir les portes, les finestres i deixar que corri l’aire” i ha demanat al president que comparteixi les mesures per fer efectiva la República com més aviat millor. Per la CUP, l’escenari que hi ha obert ara mateix a Catalunya “no és fàcil i alberga complexitats”. “Segurament hi haurà decisions complexes que no només el Govern haurà de prendre”, ha assenyalat la portaveu de la CUP, en relació a l’afirmació del vicepresident Oriol Junqueras en un article aquest diumenge al diari El Punt Avui on posava de manifest que en els propers dies s’hauran de prendre decisions que no sempre seran fàcils d’entendre.

Trobada de càrrecs electes

Aquest matí més de 250 càrrecs electes de la CUP, dels gairebé 380 que té la formació arreu del país, s’han reunit a Sabadell per debatre com entenen la República des dels pobles i ciutats. La trobada ha tingut un format de debat i no s’ha pres cap decisió. A la tarda, la CUP es reuneix amb altres representants i agents internacionals per parlar sobre la República catalana i també s’aprofitarà per presentar els Comitès de Suport a Catalunya d’Irlanda, Quebec, Escòcia i Galícia. Pensem que hi ha vida més enllà de la Unió Europea, ha assenyalat Gibert.

Foto portada: trobada de la CUP, a la sala polivalent del Parc del Nord. Autor: ACN.