Panorama concentració

La protesta contra la suspensió de la consulta omple la plaça Sant Roc

  • Unes 2.000 persones omplen la plaça Sant Roc malgrat la intensa pluja contra la decisió del TC.

  • SBDxI i Òmnium anuncien l’inici de la “campanya política més gran que s’ha fet mai a Europa”.

La forta pluja caiguda aquest dimarts a la tarda a Sabadell no ha estat impediment per una concentració multitudinària a la plaça Sant Roc. Prop de 2.000 persones s’han concentrat a les 19 hores convocats per l’ANC i Òmnium Cultural contra la suspensió de la consulta del 9 de novembre.

Representants de diverses formacions polítiques i entitats però sobretot centenars de ciutadans arribats des de diversos racons de la ciutat, molts amb les samarretes grogues, ara ja característiques de l’Assemblea Nacional Catalana. Unes 2.000 persones s’han concentrat a la plaça Sant Roc, com a molts altres ajuntaments catalans, en resposta i protesta a la suspensió cautelar de la consulta del 9 de novembre per part del Tribunal Constitucional, que va admetre aquest dilluns a tràmit els dos recursos presentats pel govern central.

Chacón (SBDxI) i Mateu, aquest vespre. Autor: J.d.A.
Chacón (SBDxI) i Mateu, aquest vespre. Autor: J.d.A.

La portaveu de Sabadell per la Independència, Montserrat Chacón, i la president d’Òmnium Cultural a Sabadell, Montserrat Mateu, han llegit el manifest en defensa de la consulta. Han assegurat que la suspensió de la consulta és un “nou cop de porta a la democràcia” i “un nou atac a les institucions democràtiques del nostre país”. Han expressat el seu suport a les institucions catalanes i recordat que vuit de cada deu catalans vol votar. Nou de cada deu ajuntaments han mostrat també el seu suport a la consulta.

Avui comencem la campanya política més gran que s’ha fet mai a Europa, amb 100.000 voluntaris que arribaran a totes les cases. Una campanya festiva, il·lusionant, i decidida, que implica tota la ciutadania en la construcció d’un país nou, d’un nou Estat democràtic”, assegura el manifest.

I és que, malgrat la suspensió, el procés no s’atura, a tenor dels manifestants. En la mateixa línia s’han posicionat davant iSabadell tant el portaveu de CiU a Sabadell, Carles Rossinyol, com el candidat d’ERC a les eleccions municipals, Juli Fernàndez. Rossinyol ha criticar la reunió “express” del Tribunal Constitucional, i Fernàndez ha assegurat que cal esgotar les vies legals per celebrar el 9 de novembre. Els dos han valorat molt positivament la resposta de la ciutadania a la convocatòria, especialment per la intensa pluja que ha caigut durant tota la tarda i que no ha donat cap treva durant la concentració, dissolta al voltant de les 20 hores. Per la seva banda, representants de la CUP han penjat pancartes a la façana de l’Ajuntament optant per la desobediència. Una delegació d’ICV-EUiA també han fet acte de presència a plaça.

Foto portada: panoràmica de la plaça Sant Roc. Autor: J.Peláez.