Llaç groc Teatre Principal. Autor: David B.

L’Ajuntament manté la pancarta i els llaços grocs mentre presenta recurs a la Junta Electoral

L’Ajuntament de Sabadell manté la pancarta ‘Llibertat presos polítics’ a l’edifici consistorial i els llaços grocs als edificis municipals malgrat l’ordre de la Junta Electoral de retirar-los per mantenir la neutralitat de les institucions durant la campanya electoral. Aquest dimarts l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha anunciat des de Ràdio Sabadell que presentaran un recurs.

El govern de Sabadell demana a la Junta Electoral que aclareixi quins símbols ha de retirar:

Volem que se’ns aclareixi a quins símbols partidistes es refereixen. Entenem que un llaç groc i una pancarta que diu ‘Llibertat Presos Polítics’ no es poden entendre com a símbols partidistes i que formen part de la llibertat d’expressió”, ha apuntat l’alcalde Maties Serracant a Al Matí de Ràdio Sabadell.

La notificació de la Junta Electoral, del 5 de desembre, esmenta que han de ser retirar “tots els símbols partidistes, siguin banderes, llaços, pancartes o qualsevol altre que permeti la seva identificació amb alguna de les candidatures a les eleccions”.

Notificació de la Junta Electoral.
Notificació de la Junta Electoral.

 

L’Ajuntament vol saber a quins símbols es refereixen, ja que a l’Ajuntament hi ha tres pancartes amb tres lemes diferents i a la finestre del grup municipal de Ciutadans un símbol del seu partit. El consistori sosté que la decisió de la Junta Electoral vulnera la llibertat d’expressió, dret fonamental “consagrat” a la Constitució espanyola.

Les pancartes, els llaços i els altres símbols que hi ha penjats als edificis municipals no s’identifiquen amb cap candidatura concreta i només són una plasmació de l’exercici del dret a la llibertat d’expressió que tots tenim com a ciutadans”. I ha afegit que “exposar-los no hauria de comprometre la imparcialitat, l’objectivitat i la neutralitat del procés electoral, com diu la Junta Electoral”, assegura Serracant.

Serracant ha anunciat també que si la Junta considera que el balcó no pot tenir una pancarta en relació a l’alliberament dels “presos polítics” buscaran altres fórmules per “reclamar aquestes llibertats d’una altra manera. Volem posar en evidència que s’estan vulnerant drets bàsics, com que hi ha presos polítcs a presons de Madrid”.

Foto portada: llaç groc al Teatre Principal, aquest dimarts. Autor: David B.