La Policia convocarà noves places aquest any. Autor: cedida.

L’Ajuntament preveu incorporar 60 nous treballadors públics l’any 2017

El govern de Sabadell portarà aquest dimecres al ple municipal a debat un nou pressupost expansiu, després de l’anterior, quan va pujar un 10 per cent. Els comptes de l’executiu preveuen incrementar el pressupost un 1,83 per cent, superant els 204 milions d’euros, 3,7 milions més que l’any 2017. El tinent d’alcalde d’Economia, Juli Fernàndez, ha avançat que es crearan 60 llocs de treball, una tercera part a la Policia Municipal.

El pressupost de Sabadell haurà augmentat un 19 per cent des de l’any 2015, quan va canviar el govern. Si el 2015 era de 171,63 milions el de l’any vinent serà de 204 milions. No obstant, es preveuen diverses modificacions al llarg de l’any per incorporar els superàvits positius que s’esperen.

Fa anys que l’Ajuntament no pot fer el pressupost que la ciutadania es mereix per culpa de les lleis del Partit Popular, que persegueix restringir la capacitat de les administracions locals. Per tant, aquest pressupost no respon al cent per cent a les necessitats de la gent, sinó a l’únic que podem fer”, assegura el responsable econòmic del govern local.

En roda de premsa, Fernàndez ha destacat “l’increment de personal i la continuació d’inversions estratègiques”. Així es reforçarà el personal de la Policia Municipal en una vintena de persones, i el d’Acció Social. En total, es generaran 60 llocs de treball, segons el regidor i es milloraran les condicions laborals dels treballadors d’empreses públiques com Promoció Econòmica Sabadell (el Vapor Llonch). D’altra banda, es reserven partides pels compromisos “ineludibles” de carrers i places.

Foto portada: policies a la Rambla. Autor: David B.