Berlanga ha presentat el Pla Director de l'Aigua. Autor: David B.

L’Ajuntament responsabilitza de la pujada de l’aigua a l’aplicació de l’article 155

La Generalitat s’havia compromès a no tocar el preu de l’aigua fins que es resolgués el contenciós per la privatització de l’empresa Aigües Ter Llobregat. Però amb l’article 155 el compromís s’ha anat per l’aigüera, denuncia el govern municipal de Sabadell, qui rebutja la pujada del preu en alta.

Des de l’any 2015 no s’ha tocat el preu de l’aigua a Sabadell. L’Ajuntament, a través del ple, i l’empresa Aigües Sabadell hauran d’estudiar ara de quina forma repercuteixen l’increment de preu de gairebé el 12 per cent que la subministradora pagarà a Aigües Ter Llobregat per comprar-li aigua. El tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga (UpC), denuncia la pujada “injustificada” i anuncia que seran “combatius” contra la decisió.

L’Ajuntament destaca que la Generalitat s’havia compromès a no revisar el preu de l’aigua en alta fins que es resolgués el litigi sobre la privatització d’ATLL (Aigües Ter Llobregat) durant 50 anys. A més, es preveu que el Suprem dictamini el 30 de gener de 2018. Per això Berlanga manté que és “irresponsable” aplicar un augment de tarifes just en aquest moment. El govern municipal interpreta que la revisio tarifària és causada per l’aplicació del 155.

Foto portada: el regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, al ple. Autor: David B.