Pacte Local Dret a Decidir Sabadell

L’ANC comença a fer caminar el Pacte Local pel dret a decidir

  • La secció local de l’Assemblea Nacional Catalana vol portar el debat sobre el Dret a Decidir a tots els barris i entitats.

  • Marquen una primera fase de dos mesos per recollir adhesions a la moció aprovada per 24 dels 27 regidors a l’Ajuntament.

El mes de novembre de l’any passat el ple de l’Ajuntament va aprovar per 24 vots de 27 possibles una moció a favor del Dret a Decidir a instàncies de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Sabadell. Ara la secció local de l’ANC comença una campanya d’adhesions a la moció, que obren a ciutadans individuals i les 800 entitats de la ciutat.

Segons han explicat aquest dimarts els impulsors de la campanya, es marquen una primera fase de dos mesos per intensificar les relacions amb entitats del teixit sabadellenc i recollir adhesions al bloc ‘Dret a decidir Sabadell‘, que han obert. D’aquí a dos mesos, es farà un acte públic per presentar les adhesions, mentre que es deixarà oberta la incorporació de noves entitats i ciutadans fins que es convoqui la prevista consulta per l’autodeterminació. Un fet que esperen passi abans d’acabar l’any, amb data i pregunta.

En aquest sentit, l’ANC obrirà en els propers dies l’adhesió a través del bloc als ciutadans. Creuen que tindran bons resultats, sabent que un miler de persones formen part de la territorial, més de 3.500 van anar a la Via Catalana a través de Sabadell per la Independència i també més de 3.000 persones van sortir al carrer la vigília de la Diada.

Pel que fa a les entitats, des d’avui mateix començaran a rebre un correu electrònic explicat el Pacte Local pel Dret a Decidir. Així mateix, rebran també alguna trucada telefònica. De les 800 en total, l’ANC s’ha marcat visitar personalment unes 150 de diferents àmbits: veinals, culturals, de nova ciutadania, esportives, socials… No necessàriament seran les que estan més implicades en el procés sobiranista. Més aviat el contrari, segons el que es dedueix de les afirmacions del coordinador de la campanya, Francesc Baró.

En els últims dos anys hi ha hagut un canvi molt gran i persones i entitats que no s’havien plantejat aquest tema ara ho fan de forma oberta. Creiem que la campanya d’adhesions anirà molt bé”, diu la coordinadora de Sabadell per la Independència, Montse Chacón.

Fins al moment, el text té la signatura de les formacions que el van aprovar a l’Ajuntament: el PSC, CiU, l’Entesa, ICV i també EUiA. A més s’hi han sumat Esquerra i Reagrupament, així com Òmnium Cultural, la Plataforma per la Llengua i la Coordinacidora d’Associacións per la Llengua (CAL). La moció assegura que l’Ajuntament es compromet a donar suport a totes les iniciatives que fomentin i concretin l’exercici del dret a decidir. També demana al Parlament que iniciï el procés per convocar una consulta i al Congrés dels Diputats que canviï la Constitució. Finalment, demana als mitjans de comunicació públics “l’estricta neutralitat envers les diferents opcions plantejades en una futura consulta”.

En definitiva, l’ANC vol que el teixit associatiu i la ciutadania de Sabadell doni suport amb la seva signatura a la moció. Però, com diu el simpatitzant de l’ANC Pere Vallverdú també valoraran com un èxit el fet que les entitats veinals o socials de la ciutat hagin de parlar del tema, debatre-ho i decidir si s’afegeixen o no. “Tenim dos objectius: un és que tinguem moltes adhesions i l’altre és seure i parlar del dret a decidir amb les entitats de la ciutat i que elles en parlin a nivell intern”, diu Vallverdú.

Foto portada: Pere Vallverdú, la coordinadora de SBDxIndependència, Montse Chacón, i Francesc Baró, aquest dimarts a la seu de SBDxI. Autor: J.d.A.