Foto: M.Tornel.

Les 4 oportunitats que presenta l’Aeroport, segons el nou govern

  • Govern municipal i direcció de l’Aeroport pacten un diàleg trimestral per buscar oportunitats. 
  • Formació, recerca, empresa i divulgació són les oportunitats ara detectades.

Primera trobada formal entre l’Ajuntament i l’Aeroport de Sabadell per buscar oportunitats que rellancin la ciutat aprofitant aquesta singularitat. Les exploren el tinent d’alcaldessa de Presidència, Pol Gibert, i el nou director de l’Aeroport, José Andrés Domínguez.

Sense cap mena d’escepticisme per primera vegada en molts anys, el govern municipal aposta de forma clara per potenciar la instal·lació aeroportuària sovint polèmica. En aquest sentit aquestes són les quatre oportunitats que hi veuen:

  • Formació: que l’Aeroport de Sabadell es converteixi en un centre de formació ocupacional i professional en l’àmbit de l’aeronàutica. Un centre formatiu de referència. Les escoles de vol han estat tradició a l’Aeroport. Es tractaria de potenciar-ne més.
  • Recerca: que sorgeixin projectes d’investigació i transferència tecnològica enmig d’un teixit industrial i de coneixement (universitats, centres empresarials) com el Vallès Occidental i la Gran Barcelona. Per cert, l’únic grau en Gestió Aeronàutica a Espanya l’imparteix la UAB al campus de Covadonga de Sabadell.
  • Emprenedoria: facilitar els projectes empresarials al voltant del sector, per obrir nous negocis i crear llocs de treball.
  • Divulgació: fer créixer la cultura de l’aviació i l’aeronàtucia en general a la ciutadania, potenciant les jornades de portes obertes que ara es fan un cop al mes, les activitats per a escoles i les següents fases del que ha de ser el Museu Aeronàutic de Catalunya de la mà de la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya (FPAC).

L’aposta per l’Aeroport és clara en el nou govern. Farrés ho va definir dimecres, en el seu primer discurs llarg com alcaldessa com una “obsessió”. El govern ha incorporat un assessor del govern gairebé en exclusiva per aquest tema. Es tracta d’Adrian Sánchez. A més de regidor del PSC a Terrassa, és enginyer en tecnologies Aeroespacials per la UPC i amb un Màster en Enginyeria Aeroespacial per la UPC.
Farrés es va reunir fa setmanes amb l’actual president d’AENA, Maurici Lucena, exportaveu del PSC al Parlament. De la trobada va sorgir el consens de crear una taula de treball entre representants de l’Ajuntament i de la direcció de la instal·lació per veure punts de trobada. És la taula que ara han creat Gibert i el nou director de l’Aeroport, José Andrés Domínguez, aquest dijous. “Ha de ser la primera [reunió] de les nombroses que tindrem en els propers mesos i que acabaran de definir els projectes que podem desenvolupar en comú. Tenim molts fronts oberts i molt engrescadors que permetran fer de l’Aeroport un dels motors d’impuls socioeconòmic de la ciutat”, diu Pol Gibert. La propera reunió serà d’aquí a tres mesos, segons avancen fonts municipals.

Foto portada: avionetes a la instal·lació. Autor: David B.