Foto portada: la portaveu de l'Entesa, Virgínia Domínguez, i el regidor Maties Serracant. Autor: David B.

L’exregidora de l’Entesa Virgínia Domínguez, nova cap de gabinet de Serracant

  • L’exregidora ha començat aquesta setmana a dirigir el gabinet de Maties Serracant.

  • El PSC denuncia la “manca de coherència” del quatripartit local.

L’exregidora de l’Entesa per Sabadell entre 2007 i 2015 Virgínia Domínguez és des d’aquest dilluns la nova cap del gabinet d’alcaldia de Maties Serracant. Domínguez exercirà aquestes funcions en comissió de serveis. El PSC ha criticat el nomenament, ja que creuen que l’executiu quatripartit mostra incoherències.

Tot i que el nomenament estava decidit des del mes d’agost, Domínguez no s’ha incorporat fins aquest dilluns. Els grups de l’oposició van saber-ho a la Junta de Govern Local. Fins al canvi d’alcalde al juliol, les funcions de cap de gabinet d’alcaldia eren per a Joan Cuevas, vinculat a ERC, que es manté com assesor en tasques d’acció social i economia. Domínguez és treballadora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i tindrà una comissió de serveis per dos anys. A diferència dels assessors, ella tindrà funcions executives, segons informen fonts municipals.

Les crítiques del PSC

Un dels grups de l’oposició, el PSC, ha criticat la decisió aquest dimarts. No tant pel nomenament en sí sinó per la “manca de coherència del govern”, en paraules del portaveu municipal, Josep Ayuso.

El que diuen ara no és el mateix que el que deien quan estaven a l’oposició. La nostra denúncia habitual és la manca de coherència, veritable hipocresia. Som favorables als càrrecs eventuals però ells no deien això abans i ens van atacar de manera duríssima. Domínguez deia al gener de 2010: ‘a Sabadell l’Ajuntament s’està convertint en un lloc on es premia la fidelitat política i l’obediència, que desmotiva tots aquells que no estan disposats a fer el joc al govern’. El que denunciava al 2010 és el que fa ara”, ha reblat Ayuso.

Segons Ayuso, “qui donava lliçons ara s’ha d’empassar les seves paraules”.

El paper dels eventuals al quatripartit

L’acord de govern signat per UpC, ERC, Crida i Guanyem explicita en el seu primer punt que “es vetllarà perquè els càrrecs de lliure designació siguin plenament justificats en funció de la necessitat específica que cal cobrir”. El govern va començar amb quatre assessors. Després la xifra va augmentar a set. Els governs presidits per Manuel Bustos van arribar a tenir més de 20 càrrecs eventuals durant la primera part del mandat 2011-2015. Després de la intervenció del ministeri d’Hisenda dels comptes municipals al 2012, la xifra es va reduir, més encara després del cas Mercuri. Joan Carles Sánchez va acabar la seva etapa com alcalde amb tres eventuals.

Foto portada: a l’esquerra Virgínia Domínguez, a la dreta, Maties Serracant, quan eren els dos regidors de l’Entesa en la part final del darrer mandat. Autor: J.d.A.