Diverses persones han mostrat pancartes a favor de la llibertat. Autor: A. Pujadas.

L’independentisme es concentra novament a la plaça de Sant Roc

Aquest vespre milers de persones s’han aplegat a la plaça de Sant Roc en protesta per l’empresonament dels membres del govern català i dels presidents de l’ANC i Òmnium. Els CDR animen a la ciutadania a seguir mantenint el pols al carrer.

Quarta concentració a les portes de l’Ajuntament aquesta setmana. L’ANC, Òmnium i els Comitès de Defensa de la República (CDR) han convocat a la ciutadania a la plaça de Sant Roc com a resposta a l’empresonament de nou consellers del govern Puigdemont,  Jordi Sànchez (ANC) i Jordi Cuixart (Òmnium).

Una de les manifestacions. Autor: A.Pujades.
Una de les manifestacions. Autor: A.Pujadas.

Els CDR han arribat a la plaça en cinc columnes provinents de diferents punts de la ciutat. Novament, Sant Roc s’ha omplert de gom a gom, amb més de 4.000 persones a la plaça segons la Policia Municipal. En un manifest, els CDR mostren la seva “solidaritat amb el govern empresonat” i asseguren que el fet que els consellers estiguin empresonats ve donat perquè “no és justícia, és dictadura”.

Concentració a la plaça de Sant Roc. Autor: A. Pujadas.
Concentració a la plaça de Sant Roc. Autor: A. Pujadas.

Tant la portaveu dels Comitès, Rosa Pahissa, com el portaveu de Sabadell per la Independència (ANC), Francesc Baró, han fet una crida a la mobilització i a la vaga general proposada per la Intersindical-CSC el dia 8 de novembre. Durant la concentració s’han cantat proclames a favor de la llibertat, de Catalunya i de la República, com “els carrers seran sempre nostres”, “vaga general” o “No passaran”. El cant d’Els Segadors ha conclòs la trobada.

Foto portada: concentrats aquest divendres al vespre a la plaça Sant Roc. Autor: A. Pujadas.