Imatge dels Mossos d'Esquadra desallotjant la C-58 el 21 de febrer de 2019. (horitzontal)

Ocupada, i desallotjada, la C-58 durant la vaga del 21-F

Una desena de carreteres han patit afectacions de trànsit aquest dijous el matí pels talls de protesta per la vaga general del 21-F. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT), les mobilitzacions han començat cap a les sis del matí en diferents vies com ara l’AP-7 a l’Hospitalet de l’Infant, o la mateixa via a Ulldecona, a Vilobí d’Onyar i a Llinars del Vallès. La circulació també s’ha tallat a la C-58, a Sabadell, en els dos sentits de la marxa durant prop d’una hora. L’acció ha provocat fins a tres quilòmetres de retencions. La policia catalana els ha desallotjat. 

Deu minuts abans de les 8 del matí, els Mossos d’Esquadra han informat que els manifestants de la C-58 a Sabadell ja han sortit de la via i s’han pogut començar les tasques de manteniment per restablir la circulació. En aquest tall, que s’ha allargat al voltant de l’hora, el desallotjament de la via s’ha fet amb moments de tensions i empentes, entre manifestants i Mossos d’Esquadra. La policia havia fet un desplegament amb una quinzena de furgonetes d’antidisturbis. També s’han viscut moments de confrontació entre els concentrats i els conductors que s’han trobat la via tallada.

Dos Mossos d'Esquadra davant del tall de la C-58 a l'alçada de Sabadell, per la vaga general del 21-F. Autor: ACN.
Dos Mossos d’Esquadra davant del tall de la C-58 a l’alçada de Sabadell, per la vaga general del 21-F. Autor: ACN.

Els manifestants havien tirat oli de gira-sol a la calçada i per això, les tasques de neteja s’han allargat abans no es pogués deixar passar els vehicles. La concentració de Sabadell ha començat a les 6 del matí, a l’estació de FGC de Can Feu-Gràcia, on unes 200 persones han començat una marxa lenta fins a ocupar la C-58.

Foto portada: imatge dels Mossos d’Esquadra desallotjant la C-58 el 21 de febrer de 2019. Autor: ACN.