CCOO. Autor: David B.

Pacheco (CC.OO) defensa la Renda Garantida de Ciutadania

Fira Sabadell ha acollit una nova assemblea comarcal de Comissions Obreres. Els sindicalistes reivindiquen més mesures per acabar amb la violència de gènere, la recuperació dels salaris i les pensions i la construcció d’una alternativa al Partit Popular en la lluita contra la precarietat.

En l’assemblea hi han participat els delegats sindicals de CC.OO. al Vallès Occidental i el secretari general de l’organització a Catalunya, Javier Pacheco. En la seva intervenció, Pacheco ha animat els treballadors a construir una alternativa a la situació actual a partir de la mobilització i l’organització dels empleats de cada empresa.

Renda Garantida de Ciutadania

Un dels punts que més ha remarcat Pacheco és l’aprovació de la Renda Garantida de Ciutadania, que ha assegurat que “no traurà a la gent de la pobresa, però li donarà una alternativa de subsistència”. Segons el líder de CC.OO. aquesta ajuda no serà “subsidiària” perquè va associada a la cerca de feina.

Pacte Nacional per la Indústria

Pacheco ha donat alguns detalls del Pacte Nacional per la Indústria, que conté un centenar de propostes amb una dotació econòmica pressupostada, que en total sumen més de 1.500 milions d’euros. Aquests diners es destinaran a atraure inversors del sector industrial per donar-li un nou impuls a un sector força afeblit per la crisi.

La precarietat laboral

Des del sindicat alerten que malgrat s’estigui produint una certa recuperació econòmica, la precarietat laboral continua sent un dels aspectes més febles de l’economia. Javier Pacheco ha assegurat que avui en dia “el treball no et treu de la pobresa”, perquè a Catalunya “hi ha un 12,6 per cent de treballadors pobres”. Un altre aspecte que segons Comissions Obreres fomenta la precarietat laboral són els contractes temporals, que Pacheco assegura que s’estan cronificant perquè, afirma, avui representen el 20,8 per cent del total a Catalunya.

Pacheco ha reivindicat que tant els salaris com les pensions recuperin el poder adquisitiu perdut en els últims anys amb increments en relació a l’IPC. Durant l’assemblea s’ha fet un minut de silenci en record a les víctimes de violència masclista que s’han produït aquest any arreu d’Espanya.

Foto portada: Javier Pacheco, durant la seva intervenció a l’assemblea. Autor: David B.