Foto portada: els regidors Fernández, Hernández i Casado. Autora: I.Juárez.

Plantar un arbre per cada nadó nascut? Cs ho porta al ple

El grup municipal de Ciutadans portarà una moció al proper ple de març en què demana que l’administració local planti un arbre per cada nadó que neix a Sabadell. L’objectiu de la proposta és plantar de 20.000 a 30.000 arbres en un termini de 15 a 20 anys, i portar un registre de cada plantació i naixement. 

El grup municipal de Ciutadans proposa que es planti un arbre per cada nadó que neix a Sabadell. La formació taronja, que portarà aquesta proposta al proper ple de març, ho fa amb la Declaració de l’emergència climàtica a la ciutat de fons. La idea és arribar a plantar entre els 20.000 i 30.000 arbres en un termini màxim de 15 a 20 anys i vincular els naixements a les plantacions mitjançant un registre. Per tant, tal com ha expressat el portaveu de la formació, Adrián Hernández, el que proposa Ciutadans és “un projecte transversal als diferents governs”.

“Volem vincular la plantació al naixement de forma que cada nen que naixi a Sabadell pugui saber on té el seu arbre”, ha explicat el regidor de Ciutadans, José Luis Fernández.

La idea és fomentar la creació d’una “anella verda” que recorri la ciutat. El projecte inclou tant zones urbanes en les quals s’ha de trobar la fórmula per encabir més arbres, i la recuperació d’algunes zones boscoses. Tot això s’ha d’acabar de concretar i, segons ha declarat el grup, es deixarà en mans dels tècnics qualificats.

En el mateix sentit, Hernández ha recordat que ja han fet diverses mocions que s’han aprovat en aquesta línia, com la que demanava l’eliminació del plàstic d’un sol ús a l’Ajuntament de la ciutat, amb la idea de “reduir els efectes del canvi climàtic a la ciutat”. Fernández, per la seva part, ha alertat que “canvia el clima” i que necessitem “una ciutat més verda, amb més ombres i espais protegits pels arbres”. Per tant, s’ha de treballar en la direcció de “densificar els parcs i recuperar els boscos” de la ciutat.

Foto portada: els regidors de Ciutadans José Luis Fernández, Adrián Hernández i Laura Casado. Autora: Irene J.