La Bassa. Autor: David B.

El pla per a la temporada de piscines no convenç l’oposició

El govern municipal ha aprovat els canvis de cara a la temporada de piscines sense vots en contra però entre crítiques. PSC i Podem han modificat tota la temporada de piscines, el calendari d’obertura i la forma de compra, com ja es va explicar fa alguns dies (més info: ‘Les piscines obriran el 6 de juliol‘). Els canvis, però, no convencen l’oposició, qui assegura que el govern ha anat tard i malament i deixa a la ciutadania la responsabilitat d’adaptar-se a la situació després de la pandèmia de Covid-19. 

Així el principal grup de l’oposició, Esquerra Republicana, ha destacat que les piscines obriran més tard del que és habitual, el 6 de juliol. “Ha faltat planificació a l’hora de contractar, ja que aquest és el motiu que ens han donat per obrir tan tard”, ha dit el regidor Raúl García Barroso, qui ha assegurat que el govern va darrera del sector privat en aquest punt.

Tant Esquerra com la Crida no veuen protocols per fer compatible aquesta temporada de piscines post-pandèmia amb les possibles onades de calor. “És obligació de l’administració preveure que pot passar i preveure escenaris per atendre millor la ciutadania”, ha assegurat la portaveu de la Crida, Nani Valero, qui també ha demanat que es pugui pagar en efectiu quan es comprin entrades de forma presencial, que es farà només de 18 a 20 hores a les piscines. No obstant, la venda d’entrades serà preferentment telemàtica.

El portaveu de Ciutadans, Adrián Hernández, ha estat dur. “Anem lents: avui ja estem a la nova normalitat i demà comença l’estiu. Fins d’aquí a 17 dies no obren les piscines. Per què hem d’esperar el 6 de juliol?”, ha lamentat. “Parlem molt d’innovació però no som capaços de fer una aplicació per comprar les entrades, que demani el nom i cognoms. Es pot donar la situació que cada dia vagin les mateixes persones a les piscines perquè no hi ha cap control. No garantim la rotació”.

Junts per Sabadell: sí amb dubtes

Per la seva part, Junts per Sabadell, soci preferent del govern, ha votat a favor del canvi de tarifes. Un sí crític, segons la portaveu juntaire, Lourdes Ciuró, qui demana com Ciutadans garantir d’alguna forma la rotació en la compra d’entrades per evitar que algunes persones copin l’accés a les piscines i altres no hi puguin entrar.

Reyes (Esports): no minusvalorem la ciutadania

La regidora d’Esports, Laura Reyes, s’ha mostrat sorpresa per les crítiques de l’oposició quan “fa alguns dies no ens plantejàvem ni obrir les piscines”. Ha assegurat que “ens estem adaptant al canvi” i ha demanat no “minusvalorar la ciutadania” pel que fa a la compra d’entrades per internet: “ja fa dos anys que la venda per internet es fa, ara hi haurem de posar més èmfasi”. Reyes ha avançat també que aquest any no hi haurà els tradicionals cursos de natació a les piscines i ha rebutjat que es vagi tan tard: Terrassa obrirà les seves piscines el 17 de juliol.

Consulta AQUÍ els preus de les piscines municipals per aquest estiu

Foto portada: La Bassa, l’any passat. Autor: David B.